Irina Begu, eliminată de Jessica Pegula în optimile Roland Garros: saltul incredibil pe care îl va face românca în clasamentul WTA

Irina Begu Roland Garros 2022 Irina Begu Jessica Pegula live text Irina Begu optimi Roland Garros Irina Begu Roland Garros Romania la Roland Garros Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Luni 30 Mai 2022, 16:40
Data actualizarii: Luni 30 Mai 2022, 18:59

Irina Begu a ratat pentru a treia oară în carieră șansa de a juca un sfert de finală într-un turneu de mare șlem. 

Irina Begu - Jessica Pegula 6-4, 2-6, 3-6, în optimile Roland Garros

Irina Begu a fost eliminată după 2 ore și 8 minute de joc de către ocupanta locului 11 WTA, dar se poate mândri cu cele trei victorii adunate la Roland Garros, în acest an. 

A treia optime de Grand Slam a carierei o va conduce pe Irina Begu până pe poziția 42 a ierarhiei mondiale, după un salt de 21 de locuri. 

Rezultatele Irinei Begu la Roland Garros 2022

  • Tur 1: 4-6, 6-1, 7-6 cu Jasmine Paolini (55 WTA)
  • Tur 2: 6-7, 6-3, 6-4 cu Ekaterina Alexandrova (31 WTA)
  • Tur 3: 6-1, 6-4 cu Leolia Jeanjean (227 WTA) 
  • Optimi: 6-4, 2-6, 3-6 cu Jessica Pegula (11 WTA)

Irina Begu - Jessica Pegula 6-4, 2-6, 3-6. Răbdare, game, set & meci, Jessica Pegula, care a întors definitiv meciul și leagă sferturile de finală în Grand Slam-uri, după ce a ajuns la Melbourne între ultimele opt jucătoare. 

Irina Begu - Jessica Pegula 6-4, 2-6, 3-5. Un game jucat curajos de Irina Begu, care a atacat-o fără teamă pe Jessica Pegula, înaintea game-ului în care va fi nevoită să facă break-ul pentru a rezista în meci. 

Irina Begu - Jessica Pegula 6-4, 2-6, 2-5. Un slice de backhand trimis de Begu nu găsește terenul, iar acest game echilibrat se încheie la treizeci, în favoarea americancei. Românca rămâne fără loc pentru greșeală, în restul partidei, în care va lupta pentru o revenire miraculoasă. 

Irina Begu - Jessica Pegula 6-4, 2-6, 2-4. Un pas înainte pentru Irina Begu, care are însă nevoie de break imediat, pentru a spera cu șanse reale la victorie. Jessica Pegula pare însă mult mai dispusă la efort, în comparație cu prima oră de joc, iar asta schimbă dinamica acestui set decisiv. 

Irina Begu - Jessica Pegula 6-4, 2-6, 1-4. Game la 15 pentru americancă. Pegula pare să fi învățat din primul set și a început să reducă drastic numărul loviturilor plate, incomodând-o tot mai mult pe Begu. 

Irina Begu - Jessica Pegula 6-4, 2-6, 1-3. Break reușit de Jessica Pegula, în setul decisiv. 

Irina Begu - Jessica Pegula 6-4, 2-6, 1-2. Game la treizeci pentru Pegula, în ciuda unor șanse bune avute de Begu. 

Irina Begu - Jessica Pegula 6-4, 2-6, 1-1. Begu egalează și are nevoie de continuarea acestui tip de prestație la serviciu, care să semene cu randamentul servei din primul set. 

Irina Begu - Jessica Pegula 6-4, 2-6, 0-1. Dureros, Irina Begu ratează trei mingi de break la rând în primul game al ultimului set. 


Irina Begu - Jessica Pegula 6-4, 2-6. Game, iar al doilea set îi revine Jessicăi Pegula, după 35 de minute. Irina Begu a comis 7 erori neforțate în acest set, pe când americanca, doar trei. 

Irina Begu - Jessica Pegula 6-4, 2-5. Continuitatea, deficiența majoră a americancei în primul set, apare în setul doi, iar Pegula (11 WTA) e la un game de împingerea meciului în set decisiv. 

Irina Begu - Jessica Pegula 6-4, 2-4. Revenire solidă pe propria servă, bifată de Irina Begu, care închide game-ul la 15 și schimbă, ușor, momentumul setului. 

Irina Begu - Jessica Pegula 6-4, 1-4. Serviciul funcționează mai bine pentru Pegula, care pune prima diferență de trei game-uri în această partidă. 

Irina Begu - Jessica Pegula 6-4, 1-3. Deși mai eficientă ofensiv și mai solidă defensiv până în acest moment al meciului, Irina Begu suferă în setul doi, după ce Pegula s-a mobilizat pentru a obține avantajul break-ului. De urmărit, reacția româncei, în game-urile următoare. 

Irina Begu - Jessica Pegula 6-4, 1-2. Se merge cap la cap cu serviciul, în acest set, în care Jessica Pegula dă senzația că vrea să își corecteze deficiențele din manșa întâi, anume impreciziile servei și inconstanța din schimburi. 

Irina Begu - Jessica Pegula 6-4, 1-1. Irina Begu, game alb, în startul setului doi. 

Irina Begu - Jessica Pegula 6-4, 0-1. Jessica Pegula debutează cu hold la treizeci, în setul secund. 


Irina Begu - Jessica Pegula 6-4. GAME & PRIM SET, IRINA BEGU! Sportiva din România servește excelent și își apropie la zero ultimul game al setului întâi. 

Irina Begu - Jessica Pegula 5-4. Irina Begu recuperează imediat avantajul break-ului. Un joc solid îi aduce game-ul la 15, pe serva oponentei, dar și ocazia de a servi pentru câștigarea setului. 

Irina Begu - Jessica Pegula 4-4. Erori neforțate pe rever, comise de Irina Begu, care pierde avantajul break-ului, în prelungirile game-ului. Begu a strâns, din păcate, diferența la erori neforțate, 16-12 acum pentru Pegula. 

Irina Begu - Jessica Pegula 4-3. Ezitantă, Jessica Pegula încheie game-ul la treizeci, după alte două erori neforțate comise în acest game. 

Irina Begu - Jessica Pegula 4-2. Irina Begu închide game-ul în prelungiri, rezistând cu brio în puncte cu o lejeritate aparentă mai mare. 

Irina Begu - Jessica Pegula 3-2. Niște ezitări în venirea la fileu a Irinei Begu tranșează soarta ultimului punct, care încheie hold-ul Pegulei la treizeci. Jocul se derulează într-o viteză scăzută, pe placul Irinei Begu, însă ruperile de ritm ale americancei, prin scurte, încep să dea rezultate. 

Irina Begu - Jessica Pegula 3-1. Mai răbdătoare și evident mai precisă în lovituri, Irina Begu continuă cu brio pe propria servă și se distanțează încă o dată la două game-uri avans. 

Irina Begu - Jessica Pegula 2-1. 40-15 pentru Begu, dar game-ul se termină cu reducerea diferenței de către Pegula. Un smash ratat incredibil de româncă, din apropierea fileului, la minge de dublu break. 

Irina Begu - Jessica Pegula 2-0. Hold la 15, încheiat cu as de sportiva din România, care o intimidează pe Jessica Pegula pentru a treia oară, după ce a câștigat primele două întâlniri directe. 7 eroiri neforțate pentru americancă, în doar două game-uri. 

Irina Begu - Jessica Pegula 1-0. 40-0 nu a fost avantaj suficient pentru numărul 11 WTA în primul game jucat pe propria servă. O dublă greșeală servită la 40-0 a întors complet configurația game-ului, încheiat cu break reușit de Irina Begu. 


Irina Begu (31 de ani, 63 WTA) a acces pentru a doua oară în carieră în faza ultimelor 16 jucătoare, în turneul de la Roland Garros

La 6 ani de la ultima prezență în optimi la Paris, sportiva bucureșteană a trecut de Paolini, Alexandrova și Jeanjean, pentru a-și fixa o întâlnire cu Jessica Pegula, a doua cea mai bine clasată jucătoare rămasă în turneu.

Irina Begu, pentru a doua oară în sferturile Roland Garros 

Americanca (28 de ani, 11 WTA) parcurge cel mai lung traseu al carierei la Roland Garros, în acest an și încearcă să lege sfertul de finală din ianuarie, de la Melbourne cu un altul la Paris.

Are însă de învins demonii trecutului, dacă vrea să atingă stagiul ultimelor opt jucătoare. Pegula a pierdut cu 7-5, 6-1, respectiv 7-6 (6), 6-3 cele două confruntări disputate cu Irina Begu, ambele pe hard, în 2020, respectiv 2022, derulate într-un Challenger din Indian Wells și în Grampians Trophy.


Irina Begu, 0/2 victorii în optimile de finală ale turneelor de mare șlem

Begu a mai jucat de două ori în optimile unui turneu de mare șlem: la Australian Open, în 2015 și la Roland Garros, în 2016. La Melbourne, Begu a fost învinsă de Eugenie Bouchard, scor 6-1, 5-7, 6-2, iar la Paris, de către Shelby Rogers, scor 6-3, 6-4. 

Begu - Pegula se joacă imediat după încheierea partidei dintre Casper Ruud și Hubert Hurkacz, pe Arena Suzanne Lenglen, unde Begu a câștigat meciul cu Leolia Jeanjean, din turul al treilea. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!