Sorana Cirstea Garbine Muguruza live Garbine Muguruza Sorana Cirstea Sorana Cirstea WTA Doha Tenis WTA Romania Tenis

VIDEO Garbine Muguruza, pentru a cincea oară prea bună pentru Sorana Cîrstea! Românca a condus cu 4-1 în primul set, dar a pierdut cu 7-6, 6-1

Sorana Cîrstea a eșuat și a cincea oară în a o învinge pe Garbine Muguruza. Partida s-a încheiat după 87 de minute. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 21 Februarie 2022, 18:20
Data actualizarii: Marti 22 Februarie 2022, 09:18

Sorana Cîrstea - Garbine Muguruza 6-7, 1-6

Sorana Cîrstea li s-a alăturat Simonei Halep și Irina Begu pe lista sportivelor din România eliminate astăzi în primul tur al competiției WTA 1000 de la Doha

În primul set, încheiat după 57 de minute de joc, Sorana Cîrstea a jucat un tenis pe măsura dublei campioane de Grand Slam, dar a cedat lupta mai clar în setul doi, având mari probleme în a contracara retururile devastante ale jucătoarei din Spania. 

Setul 2: 

1-6: Game, set & meci, Garbine Muguruza, care o conduce acum cu 5-0 pe Sorana Cîrstea la meciurile directe, în ciuda unui joc foarte bun făcut de sportiva din România în primul set. 

1-5: Muguruza face din nou break și va servi pentru calificarea în turul 2. 

1-4: Serviciul o scapă pe Garbine Muguruza de o nouă situație dificilă și o împinge la trei game-uri în față, în setul secund. 

1-3: Sorana Cîrstea scapă de puțin un rever în lung de linie, iar Muguruza are set și break avantaj. 

1-2: Tenis bun jucat de ambele jucătoare, dar spanioloaica reușește să treacă în avantaj.

1-1: Re-break alb, Muguruza. 

1-0: Break, Cîrstea, în startul setului doi. 

Setul 1: 

6-7: Game & prim set, Garbine Muguruza! O greșeală neforțată comisă de Sorana Cîrstea a făcut diferența în tiebreak-ul acestui set per total echilibrat, deși Cîrstea a condus cu 3-0 și 4-1 în fazele sale incipiente. 57 de minute, durata setului întâi.  

6-6: Tiebreak! Muguruza își ține serviciul și o obligă pe Sorana Cîrstea la presiunea unui tiebreak în primul set. 

6-5: Cîrstea se ajută cu serviciul și face game-ul în prelungiri, asigurându-și minim un tiebreak în acest prim set în care a avut mai multă inițiativă decât favorita partidei. 

5-5: Greșeală neforțată de rever din partea Soranei Cîrstea, care închide în favoarea Garbinei Muguruza game-ul. Setul intră în prelungiri. 

5-4: Game alb reușit de Sorana Cîrstea, care dictează impresionant ritmul punctelor, cu ajutorul reverului. 

4-4: Spanioloaica egalează, de la 4-1, câștigând acest game la 15. 

4-3: Muguruza face break-ul în momentul critic al setului și își acordă șansa de a o egala pe Sorana Cîrstea. 

4-2: Garbine Muguruza ține aproape și va căuta break-ul în game-ul următor, pentru a-și conferi șanse la o revenire în finalul manșei. 

4-1: Sorana Cîrstea face un game alb, în care a lovit direct câștigător cu forehand-ul și începe să o intimideze pe Garbine Muguruza prin constanța arătată până acum. 

3-1: Muguruza se înscrie pe tabela de marcaj, în al patrulea game al meciului. 

3-0: Retururi eronate din partea Garbinei Muguruza, iar Sorana Cîrstea întregește o primă jumătate de set perfectă. 

2-0: Break, Cîrstea! Muguruza comite o dublă greșeală la 15-40, iar visul româncei de a o învinge în premieră pe Muguruza poate începe să prindă contur. 

1-0: Game în prelungiri făcut de Cîrstea în debutul partidei, deși a condus cu 40-0, inițial. Joc curajos arătat de româncă, Muguruza găsind cu greu răspunsuri în momentele în care Sorana Cîrstea a atacat. 


Sorana Cîrstea (31 WTA) s-a calificat fără probleme în turul secund al competiției WTA 1000 de la Doha, cedând doar trei game-uri în meciul cu Mayar Sherif (64 WTA) din runda inaugurală. 

Nesurprinzător pentru o întrecere de acest calibru, seria meciurilor dificile începe devreme pentru orice competitoare, inclusiv sportiva din România, care va primi în runda doi replica spanioloaicei Garbine Muguruza (9 WTA). 


Muguruza o conduce pe Cîrstea cu 4-0 la meciurile directe

Pe hârtie, previziunile acestei partide sunt sumbre pentru Sorana Cîrstea. Garbine Muguruza o conduce cu 4-0 la meciurile directe. Două dintre partide s-au desfășurat pe suprafață hard, una dintre ele tocmai la Doha, în 2018, încheiată 6-0, 6-4 în favoarea Muguruzei

Multe aspecte s-au schimbat în bine în jocul Soranei Cîrstea însă în ultimele 15 luni, Sorana Cîrstea câștigând în 2021 turneul WTA 500 de la Istanbul - primul titlu în WTA după 12 ani - și îmbunătățindu-și vizibil constanța psihică și numărul loviturilor direct câștigătoare.

În acest an, Sorana Cîrstea a ajuns mai departe decât Garbine Muguruza la Australian Open, sfârșind eliminată în optimi, de Iga Swiatek, spre deosebire de oponenta sa din Spania, care a fost învinsă în turul secund de către Alize Cornet

Istoricul întâlnirilor directe între Sorana Cîrstea și Garbine Muguruza

  • Optimi Australian Open 2017: 6-2, 6-3 pentru Garbine Muguruza
  • Tur 3 Wimbledon 2017: 6-2, 6-2 pentru Garbine Muguruza
  • Optimi Doha 2018: 6-0, 6-4 pentru Garbine Muguruza
  • Tur 2 Berlin 2021: 6-3, 6-2 pentru Garbine Muguruza
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!