Sorana Cirstea Australian Open Simona Halep WTA Tenis

Reacția Soranei Cîrstea când a fost întrebată despre concurența cu Simona Halep: „Este egal cu zero!” 

Sorana Cîrstea a avut un parcurs incredibil la Australian Open 2022. 

Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 14:52
Data actualizarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 15:11

Jucătoarea română s-a oprit în optimi la Australian Open, fiind învinsă, în trei seturi, de campioana de la Roland Garros din 2020, Iga Swiatek (20 de ani, 9 WTA), 7-5, 3-6, 3-6. 

Sorana ajunsese în optimi după ce le eliminase pe Petra Kvitova (19 WTA) și Anastasia Pavlyuchenkova (11 WTA), prestațiile sale fiind de-a dreptul încântătoare, după cum a recunoscut și Cristian Tudor Popescu

Sorana Cîrstea: „Diferența a făcut-o serviciul meu în ultimele două seturi!”

La finalul duelului cu Swiatek, Cîrstea a analizat meciul făcut, punctând care au fost momentele care au făcut diferența.

„Am început meciul jucând destul de bine. Primul set a fost destul de strâns, însă, în momentele importante am jucat bine. În setul doi și trei, cred că diferența a făcut-o serviciul meu. Mi-a scăzut procentajul și atunci am jucat destul de mult cu doi. În momentul de față, obiectivul este să ajung acasă, după o lună de Australia. Mai departe de atât, nu pot să mă gândesc”, a declarat Cîrstea pentru Eurosport

Întrebată despre principala favorită la câștigarea turneului, Sorana nu a dorit să ofere pronosticuri, punctând că jucătoarele rămase în competiție au valori apropiate, iar lupta va fi una foarte strânsă: „E foarte greu să dau un pronostic, mai ales la nivelul ăsta. Toate valorile sunt foarte apropiate. Sunt multe fete în formă și cred că este destul de deschis totul”. 

Reacția Soranei când a fost întrebată despre concurența cu Halep

În urma turneului, Sorana Cîrstea urcă 7 locuri în clasamentul WTA Live, după cele trei victorii de la Melbourne, ajungând pe poziția 31. De cealaltă parte, Halep coboară până pe poziția 23, diferența dintre cele două fiind de 505 puncte. 

Întrebată despre concurența cu Halep în clasamentul WTA, Sorana a oferit un răspuns tranșant, punctând că nu ține cont de astfel de lucruri. 

„Este egal cu zero. Nici nu știu pe ce loc sunt eu, nici pe ce loc e Simona. N-are nicio importanță cine e prima, cine e a doua. Important este ce pot să fac eu, ce pot să controlez eu, și planurile mele. Nu urmează nicio vacanță. Urmează turneul de la Sankt-Petersburg și Dubai”, a comentat tenismena. 

În urmă cu nouă ani Sorana Cîrstea se afla peste Simona Halep în clasamentul WTA, fiind și ultima dată când fostul lider mondial s-a aflat în spatele său. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!