FOTO "Sorana Cîrstea renaște!" Ce scrie WTA despre evoluția româncei la AO 2022

Sorana Cirstea AO 2022 Sorana Cirstea - Australian Open Sorana Cîrstea - Iga Swiatek Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 14:09
Data actualizarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 15:57

Cuvinte frumoase scrise de cei de la WTA despre eleva lui Adrian Cruciat. România a rămas fără reprezentante pe tabloul de simplu, la Australian Open. 

Sorana Cîrstea a ratat luni o calificare istorică în sferturile Openului Australian: a pierdut cu Iga Swiatek, 7-5, 3-6, 3-6 - detalii despre desfășurarea partidei puteți citi AICI.

Sorana Cîrstea a luptat 2 ore și 28 de minute împotriva numărului 9 WTA, Iga Swiatek, dar a sfârșit învinsă în trei seturi.

România rămâne astfel fără nicio reprezentantă pe tabloul de simplu după ce și Simona Halep a fost eliminată luni, de franțuzoaica Alize Cornet.  

La aproape 32 de ani, Sorana Cîrstea renaște

Sorana va împlini în aprilie 32 de ani, dar arată un tenis de calitate, remarcat și de siteul WTA, așa cum a făcut-o azi, în direct la Ora Exactă în Sport, și jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Siteul forului internațional notează că "Sorana renaște puternic", cu trimitere la titlul obținut anul trecut la Istanbul, la o distanță de 13 ani de primul adjudecat. 

"Cîrstea a fost la un set de a ajunge la cel de-al doilea sfert de finală de Grand Slam, și primul în 13 ani, de când a ajuns în sferturi la Roland Garros 2009 (n.r.: - când a fost eliminată de Samantha Stosur). Cu toate acestea, fosta nr. 21 din clasamnetul mondial nu a reușit să reziste și să obțină a 16-a victorie în fața unei jucătoare din Top 10 în carieră.

Cu toate acestea, rezultatul din această săptămână continuă arată o renaștere puternică pentru Cirstea, în vârstă de 31 de ani, care a pus capăt unei secete de 13 ani între titlurile WTA de simplu anul trecut la Istanbul. Cîrstea și-a îmbunătățit clasamentul cu aproape 50 de locuri în ultimele 12 luni", au scris cei de la site-ul oficial WTA. 

Swiatek a făcut mai multe puncte cu primul serviciu (76%-58%), Sorana cu al doilea (44%-25%), poloneza având un procentaj mai bun la mingile de break fructificate (43%-33%).

Swiatek a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 29-27, dar şi mai multe erori neforţate, 36-33.

Sorana Cîrstea s-a ales cu un cec de 328.000 de dolari australieni şi 240 de puncte WTA.

  • 6,6 milioane de dolari a câștigat Sorana din tenis
  • 478/360 e raportul victorii/eșecuri în WTA

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!