Tenis

Lovitură după lovitură pentru Djokovic! Primește interzis și la turneele din Spania dacă nu se vaccinează 

Novak Djokovic (34 ani, 1 ATP) a fost în centrul scandalului în ultimele săptămâni. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 18 Ianuarie 2022, 19:33
Data actualizarii: Marti 18 Ianuarie 2022, 19:37

Sârbul a fost deportat din Australia, după ce a pierdut al doilea proces cu Guvernul, în urma scandalului izbucnit după viza specială procurată pentru a juca la Australian Open, fără să fie vaccinat însă. Judecătorii din al doilea proces au decis în defavoarea liderului mondial, care suferă repercursiunile alegerilor sale. 

Încă o lovitură pentru Djokovic! Avertisment din Spania 

Anul tenismenului se anunță a fi unul dificil, după cum a început, asta după ce în urma avertismentelor primite din Franța, legate de participarea la Roland Garros, primește un nou avertisment, de această dată din Spania. 

Ibericii vor să impună vaccinarea ca fiind condiție obligatorie pentru participarea la turneele de tenis, iar purtătorul de cuvânt al Guvernului Spaniei a avut un mesaj pentru Djokovic. 

„Ceea ce domnul Djokovic trebuie să facă este să se vaccineze, ar fi cel mai bun lucru pe care l-ar putea face. Influența prin exemplu este importantă, iar asta este ceea ce fac sportivii importanți din țara noastră, spre exemplu, domnul Nadal”, a spus Isabel Rodriguez conform Reuters

Novak Djokovic călătorește des în Spania, mai precis în Marbella, acolo unde are și o casă. Mai mult decât atât, în jurul unei vizite de ale sale în Marbella a fost un adevărat scandal în Australia, după ce tenismenul a fost acolo la finalul lui decembrie, deși în actele pentru intrarea în Australia declarase că nu călătorise. 

Ulterior, sârbul și-a cerut scuze pentru falsul în declarație, punând situația pe seama agentului său, care a bifat căsuța greșită. 

Novak Djokovic, interzis la Roland Garros

Guvernul francez, care în urmă cu zece zile susţinea că tenismanul sârb Novak Djokovic ar putea participa la turneul de la Roland Garros, chiar dacă nu era vaccinat împotriva Covid-19, a revenit asupra acestei decizii şi a precizat că toţi jucătorii care vor concura la turneul de Mare Şlem de la Paris vor trebui să aibă schema completă de vaccinare, informează agenţia spaniolă EFE.

Rectificarea a venit de la ministrul Sporturilor din Franţa, Roxana Mărăcineanu, în noaptea de duminică spre luni, la câteva ore după ce Parlamentul a adoptat definitiv proiectul de lege care impune un certificat de vaccinare pentru multe activităţi ale vieţii sociale, inclusiv asistarea la competiţiile sportive.

Într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter, demnitarul francez de origine română a afirmat că odată cu adoptarea acestui certificat sanitar, "în forma în care a fost promulgat, el va fi obligatoriu pentru a intra în spaţiile deja supuse paşaportului sanitar (stadioane, teatre sau săli), atât pentru spectatori, sportivi, profesionişti, francezi sau străini".

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies