djokovic Novak Djokovic Tenis

Va pierde Djokovic și financiar? „E un simbol, dar trebuie să respecte legile! Imaginea lui a fost afectată”

Cazul Novak Djokovic a învolburat planeta.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 17 Ianuarie 2022, 18:40
Data actualizarii: Luni 17 Ianuarie 2022, 18:57

În ultimele zile, s-a vorbit enorm despre situația numărului 1 mondial, sechestrat într-un hotel de refugiați după ce a mințit cu privire la starea sa de sănătate pentru a intra nevaccinat în Australia, deși regulamentul turneului și legile acestei țări îi interziceau să participe.

Cazul Djokovic, analizat de expert

Cum a ieșit sârbul din această „furtună” din punct de vedere al imaginii? A răspuns la această întrebare expertul în marketing sportiv Valentin Popescu, într-un interviu acordat pentru sportescu.ro.

 

„Cu siguranță, imaginea lui va fi afectată. Dar aș sugera altceva. El a fost sechestrat, așa s-a spus, într-un așezământ în care se aflau refugiații. Ca specialist de marketing, aș specula un astfel de moment.

Aș duce un pic discuția din zona vaccinării sau nevaccinării, în lupta pentru drepturile acelor oameni, cei care au stat cu el, sechestrați. Ar fi o chestie socială, care ar deturna un pic atenția de la subiectul propriu-zis. Dacă are o echipă de marketing profi, s-ar putea îndrepta spre subiectul ăsta”, a sugerat Popescu.

 

Novak Djokovic s-a întors azi în Serbia după ce a fost expulzat de la Antipozi. Antivacciniștii sunt de partea lui și spun că acesta a devenit acum un simbol al „Rezistenței”. De partea cealaltă, sunt mulți oameni care cred că numărul 1 mondial în tenis a făcut un joc periculos. Ultima variantă o susține și specialistul nostru în marketing sportiv: „Pentru rețeta financiară a turneului, Djokovic este o pierdere.

Până la urmă, a devenit și o problemă politică, globală. Sunt multe implicații. Djokovic e un simbol în tenis, dar trebuia să respecte regulile, așa cum au făcut-o toți cei prezenți la turneu. El este un idol, iar idolii creează și efecte de turmă, și atunci oamenii chiar îl pot urma, iar unii, cu probleme de sănătate, nu se vor vaccina pentru că el a creat trendul ăsta. Se pot întâmpla tragedii”.

Va pierde Djoko și din punct de vedere financiar? Se vor îndepărta sponsorii? Iată ce spune Valentin Popescu: „Clar că nu va semna un contract cu Pfizer în următorii ani. :)) Clar că-l va afecta, normal. Cred că vor fi anumiți sponsori care nu vor dori să continue cu el. Mai ales că el a și recunoscut că a distorsionat adevărul în anumite privințe”. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!