Tenis

BREAKING NEWS | Probleme mari pentru Djokovic în Australia! E acuzat de fals în declarație și riscă 12 luni de închisoare

Novak Djokovic nu este sigur de participarea la Australian Open, care se va desfășura în perioada 17-30 ianuarie.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 11 Ianuarie 2022, 08:58
Data actualizarii: Marti 11 Ianuarie 2022, 09:03

Sârbul are mari probleme cu autoritățile australiene din cauza vizei sale de călătorie, tenismenul de pe locul 1 ATP fiind nevaccinat, lucru care a complicat lucrurile privind participarea sa la turneu.

Djokovic riscă până la 12 luni de închisoare!

Deși a câștigat procesul cu autoritățile, Nole a fost din nou arestat. Publicația australiană The Age scrie că Djokovic este suspect că ar fi mințit în formularul completat la intrarea în Australia.

Mai exact, acesta a declarat pe propria răspundere că nu a călătorit cu 14 zile înainte de sosirea la Melbourne, lucru care ar fi fals. Acesta era la Belgrad pe 16 decembrie, când a fost testat pozitiv cu COVID-19, dar ar fi zburat în Spania imediat după Crăciun, lucru pe care nu l-ar fi menționat.

Publicația mai sus citată menționează că Guvernul din Australia studiază cazul sârbului care deține nouă titluri la Australian Open, record all-time, și urmează să ia o decizie cel târziu miercuri. Dacă a completat cu bună știință greșit acel formular, Djokovic riscă să stea după gratii până la 12 luni.

"Sunt mulţumit şi recunoscător că judecătorul a întors anularea vizei. În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, vreau să rămân şi să încerc să concurez la Australian Open. Rămân concentrat pe asta.

Am zburat aici pentru a juca la unul dintre cele mai importante evenimente pe care le avem în faţa fanilor minunaţi. Deocamdată nu pot spune mai multe, dar vă mulțumesc tuturor pentru că m-ați susținut în aceste momente și m-ați încurajat să rămân puternic", a scris Djokovic, pe Twitter.

Modifică setările cookies