Tenis

Câți bani a câștigat Novak Djokovic numai din tenis 

Premiile în tenis au crescut consistent în ultimul deceniu.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 17 Ianuarie 2022, 16:53
Data actualizarii: Luni 17 Ianuarie 2022, 17:02

Novak Djokovic (34 de ani), de nouă ori câștigător la Australian Open, nu participă la ediția din acest an, în urma scandalului în care a fost implicat în ultimele două săptămâni.

Ce sumă de bani a câștigat Djokovic din premiile din tenis

  • A pierdut gloria și recordul, dar a cucerit inimile oamenilor! Novak Djokovic, în lacrimi în timpul finalei de la US Open

Câștigarea turneului de la Antipozi l-ar fi putut urca pe un piedestal în lupta cu rivalii săi, Roger Federer și Rafael Nadal, dar i-ar fi putut aduce și un premiu mare de bani.

După ce a fost trimis acasă de autoritățile de Australia, liderul mondial ar putea avea probleme și cu unul dintre partenerii săi tehnici, însă contractele care-i aduc sume consistente vor rămâne, cel mai probabil, în desfășurare conform înțelegerilor. 

Au existat voci care au susținut în ultimul timp că sportivul din Serbia s-a luptat să joace la Melbourne și pentru cecul de 2,82 milioane de euro acordat campionului. Pe rețelele sociale ideea s-a tot rostogolit, însă Djokovic a fost apărat de oameni din tenis. 

Suma câștigată de Djokovic numai din tenis

Novak Djokovic a câștigat, potrivit site-ului ATP, numai din premiile obținute din turnee (cumulat simplu și dublu) 154.756.726 de dolari, o sumă la care liderii clasamentului ATP, din alte vremuri, nici nu visau.

Avalanșa sposorilor de la turnee, banii proveniți din drepturile de televizare și felul în care oficialii competițiilor au negociat cu partenerii lor au făcut ca sumele destinate premiilor să fie unele foarte mari. 

Novak Djokovic are în palmares 86 de titluri ATP și un raport victorii / înfrângeri la simplu 989/199.

Modifică setările cookies