Simona Halep Australian Open Novak Djokovic Tenis

VIDEO Simona Halep a vorbit în premieră despre cazul Djokovic. Răspuns sincer al româncei

Novak Djokovic (1 ATP, 34 de ani) nu poate participa la Australian Open 2022, după ce autoritățile australiene i-au anulat viza din cauza faptului că nu este vaccinat și nu a putut face o dovadă clară a trecerii prin boala COVID-19.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 18 Ianuarie 2022, 10:10
Data actualizarii: Marti 18 Ianuarie 2022, 10:18

Interzicerea lui Djokovic în Australia a stârnit o mulțime de reacții în toată lumeaâ, pro sau contra sârbului, iar inclusiv numeroși sportivi din circuitele ATP sau WTA au comentat acest caz.

Simona Halep, despre cazul Novak Djokovic

Marți dimineață, după victoria din primul tur de la Australian Open contra polonezei Magdalena Frech (102 WTA), scor 6-4, 6-3, Simona Halep a fost întrebată ce părere are despre cazul Novak Djokovic și dacă sârbul ar fi trebuit să joace la competiția de la Melbourne.

Halep nu a dorit să ofere un răspuns clar, însă a spus că ascultă opinia specialiștilor când vine vorba de pandemia de coronavirus.

"Eu am fost tot timpul pro vaccin pentru că n-am și vaccinat atunci când a trebuit, chiar de la început. Mereu am ascultat opinia specialiștilor, doctorilor și sunt în totalite de acord cu ei. Cred că este vorba de ceva global și nu pot eu, care nu mă pricep cu așa ceva, să-mi dau cu părerea, dar într-adevăr a fost o situație dificilă pentru toată lumea", a spus Simona Halep, la Eurosport.

Simona Halep și-a extins șirul victoriilor consecutive în 2022 la numărul 6, depășind-o pe Magdalena Frech în runda inaugurală a Openului Australian 2022. A fost o partidă echilibrată, în care Simona Halep a plătit cu risipă de efort costul celor 27 de erori neforțate comise, o bornă neobișnuit de înaltă pentru jocul sportivei din țara noastră. 

Jocul agresiv și ofensiv a salvat-o pe Simona Halep de un potențial set decisiv, aducându-i 25 de lovituri direct câștigătoare, dar precizia loviturilor a fost departe de siguranța oferită în primul turneu al anului, Summer Set 1. 

Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Simona Halep s-au calificat în turul secund la Melbourne.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!