VIDEO Magicul Alcaraz este noul campion al turneului de la Wimbledon! Djokovic, învins în cinci seturi, după 4 ore și 42 de minute

Carlos Alcaraz Daniil Medvedev Wimbledon 2023 Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Duminica 16 Iulie 2023, 22:00
Data actualizarii: Duminica 16 Iulie 2023, 22:58

Wimbledon 2023 | Carlos Alcaraz a câștigat pentru prima oară turneul de mare șlem din Londra. Novak Djokovic, învins pentru prima dată pe Terenul Central, după 10 ani de invincibilitate.

Finala Wimbledon 2023
Carlos Alcaraz - Novak Djokovic 1-6, 7-6, 6-1, 3-6, 6-4


Carlos Alcaraz este NOUL CAMPION al turneului de la Wimbledon!!! Novak Djokovic pierde pentru prima dată, după 10 ani, pe Terenul Central de la Wimbledon. 

 

Este al doilea titlu de mare șlem cucerit de tenismenul iberic, după US Open 2022. 


Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-6, 6-3, 3-5: Liderul ATP se apropie la un singur game de câștigarea primului titlu al carierei, pe iarba de la Wimbledon, după 4 ore și 36 de minute de joc. 

Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-6, 6-3, 1-2: Alcaraz este primul tenismen care face break în setul decisiv și ridică publicul în picioare. De partea opusă, Djokovic lovește fileul cu racheta și este avertizat de arbitru. 


Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-6, 6-3: Un nou break pentru Novak Djokovic, în finalul setului al patrulea, menit să îi acorde șansa de a deschide cu serviciul setul decisiv al ultimului act. A sosit timpul pentru totul sau nimic, în finala ediției 2023 a turneului de la Wimbledon. 

 

Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-6, 3-2: primul break al setului patru îi revine sârbului, care trece peste oboseală și se reconectează, psihic, la tensiunea meciului. 

Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-6: după un prim set pierdut la unu, Carlos Alcaraz îl conduce pe Novak Djokovic cu 2-1 la seturi, în finala turneului de la Wimbledon. Crucial, game-ul 5, care a durat 26 de minute, în care spaniolul a făcut break, la a șaptea minge procurată. 

Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7, 1-4: spaniolul câștigă un game halucinant, de peste 25 de minute, pe serviciul sârbului și are acum un avantaj de două break-uri, în setul al treilea. 

Djokovic - Alcaraz 6-1, 6-7: Alcaraz reaprinde finala, cu un passing shot direct câștigător, la prima minge de set procurată. 8-6 în tiebreak pentru liderul ATP, după ce campionul en-titre, Djokovic, a ratat o minge de set, la 6-5. 

Djokovic - Alcaraz 6-1, 5-6: după o manșă întâi în care a fost de nerecunoscut, numărul 1 mondial se apropie la un singur game de câștigarea setului secund. Djokovic va servi însă pentru a trimite setul în tiebreak, unde a fost foarte confortabil în partidele jucate în 2023. 

Djokovic - Alcaraz 6-1, 1-2: campionul en-titre ripostează imediat și recuperează break-ul, forțând la rândul său greșeala adversarului, pe forehand, la minge de break. 

Djokovic - Alcaraz 6-1, 0-2: spaniolul semnează primul break, în această finală, după un forehand în cross trimis în afara terenului de sârb. 


Djokovic - Alcaraz 6-1: numărul 2 ATP câștigă manșa de deschidere în doar 34 de minute. 

Djokovic - Alcaraz 5-1: în al șaselea game al finalei, tânărul Alcaraz reușește să se înscrie pe tabela de marcaj, dar Djokovic va servi pentru câștigarea primului set, o manșă pe care a dominat-o confortabil, exceptând primul game. 

Djokovic - Alcaraz 2-0: după minge de break ratată în primul game al finalei, spaniolul își pierde serviciul și îi permite sârbului un start perfect. 


Câștigător al Openului American în 2022, Carlos Alcaraz (20 de ani, 1 ATP) și-a confirmat statutul de principal cap de serie al turneului de la Wimbledon și s-a calificat în ultimul act competițional.

Tenismenul din Murcia l-a învins în minimum de seturi pe Daniil Medvedev (27 de ani, 3 ATP), scor 6-3, 6-3, 6-3, reușind 26 de lovituri direct câștigătoare în cele 110 minute de joc. 

Carlos Alcaraz și Novak Djokovic se duelează în premieră în finala unui turneu de mare șlem

Ediția 2023 a competiției de la Wimbledon marchează astfel o zi de semifinale atipică, în care ambele au fost câștigate în minimum de seturi, atât de Novak Djokovic, în detrimentul lui Jannik Sinner, cât și de Carlos Alcaraz - o raritate în turneele de mare șlem. 

Finala Wimbledon 2023 va marca două premiere: va fi nu doar prima finală jucată de Alcaraz pe iarba londoneză, ci și prima finală de turneu de mare șlem disputată între iberic și Novak Djokovic. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!