Carlos Alcaraz aduce „efectul Tiger Woods” în tenis: cum vor câștiga toți mai mulți bani, datorită lui

Carlos Alcaraz Roland Garros 2023 Tiger Woods Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 02 Iunie 2023, 11:55
Data actualizarii: Vineri 02 Iunie 2023, 12:11

Carlos Alcaraz oferă impresia că se distrează în permanență pe terenul de tenis, iar acest lucru are o valoare uriașă, apreciază Mats Wilander. 

Carlos Alcaraz (20 de ani, 1 ATP) aduce „efectul Tiger Woods” în tenis, adică va atrage cu sine mai mulți bani în „Sportul Alb”, deoarece are ceva în plus față de Novak Djokovic, Rafael Nadal și Roger Federer, conform spuselor lui Mats Wilander.

Campion de Grand Slam încă de la 19 ani, când s-a impus la US Open, tenismenul din Murcia este considerat unul dintre candidații capabili să rescrie istoria tenisului modern. 

Mats Wilander: „Spre deosebire de Federer, Nadal și Djokovic, Alcaraz se distrează tot timpul.”

Septuplu campion de mare șlem, Mats Wilander îl vede pe Carlos Alcaraz superior celor mari trei tenismeni - Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic - la capitolul 

„Alcaraz se mișcă precum Djokovic, e pasional ca Nadal și are execuția lui Federer.”

"Vreau să spun, sincer, când a apărut Roger Federer nu a fost un mare fenomen, pentru că nu era la fel de bun când era foarte tânăr.

L-a învins pe Sampras la Wimbledon și apoi, deodată, când Federer a început să câștige Grand Slam-uri, a devenit cel mai mare din tenis, grație eleganței cu care juca. 

Și acum îl avem pe Carlos Alcaraz, care, pentru mine, este jucătorul care și-a trăit viața uitându-se la Novak Djokovic, Rafael Nadal și Roger Federer.

Nu cred că și-a bazat jocul pe al lor, dar a fost sortit să fie inspirat, urmărindu-i jucând. Se mișcă ca Djokovic, este pasional ca Nadal, are abilitatea de execuție a loviturilor pe care o avea Federer.

Dar lucrul pe care acești băieți nu l-au făcut este să arate lumii că se distrează tot timpul.

De aceea, pentru mine, Carlos Alcaraz va fi principalul motiv pentru care jucătorii de tenis, în special în circuitul masculin, vor începe să câștige mult mai mulți bani.

Va fi ca efectul Tiger Woods, deoarece oamenii vor vrea să intre în lumea tenisului, datorită lui Alcaraz,” a punctat Mats Wilander, pentru Eurosport. 

Alcaraz va reveni pe teren vineri, când se va duela cu favoritul numărul 26, Denis Shapovalov, în turul al treilea. Cameron Norrie sau Lorenzo Musetti va fi următorul adversar pentru câștigătorul meciului Alcaraz - Shapovalov. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!