Dacă Djokovic vinde gogoși, Ferrero nu le cumpără: ce a spus antrenorul lui Alcaraz despre sârb

Novak Djokovic Australian Open 2023 Carlos Alcaraz Juan Carlos Ferrero Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 24 Februarie 2023, 07:51
Data actualizarii: Vineri 24 Februarie 2023, 08:24

Lui Juan Carlos Ferrero îi vine greu să creadă că Novak Djokovic a putut câștiga Australian Open având o ruptură musculară la nivelul coapsei. 

La 35 de ani, Novak Djokovic a extins recordul absolut al numărului de titluri de mare șlem cucerite la Melbourne. Tenismenul sârb a câștigat ediția 2023 a Openului Australian, trecându-și în palmares a zecea victorie supremă în Australia, la capătul unui turneu în care a cedat un singur set.

„Nole” a vorbit despre succesul din acest an la superlativ, apreciind-o „una dintre cele mai mari victorii ale carierei” sale, date fiind circumstanțele invocate - o ruptură musculară de trei centimetri, la nivelul coapsei, confirmată verbal de directorul Australian Open, Craig Tiley, după încheierea meciurilor.

Ferrero, despre scenariul în care Djokovic a câștigat Australian Open cu o ruptură musculară: „Mi se pare aproape imposibil.”

Antrenorul care l-a condus pe Carlos Alcaraz înspre primul său titlu de mare șlem, la US Open 2022, Juan Carlos Ferrero îl crede cu dificultate pe Novak Djokovic pe cuvânt, dar admite că este posibil ca sârbul să fi câștigat competiția fiind diminuat din punct de vedere fizic. 

„Nu voi spune că Novak Djokovic este mincinos, dar este dificil de crezut că a putut juca cu o ruptură de acel tip la picior. Am avut și eu accidentări și mi se pare aproape imposibil. Dar trebuie să ai încredere în ceea ce spune el,” a punctat Juan Carlos Ferrero, antrenorul numărului 2 ATP, Carlos Alcaraz, pentru Javier de Diego, conform Eurosport

În Australia, Novak Djokovic a anunțat că se gândește să facă publice rezultatele RMN-urilor care atestă rupturile musculare suferite în edițiile 2021 și 2023 ale Openului Australian, în ciuda cărora a câștigat trofeele, însă a ales să nu facă acest pas, o dată cu conferința de presă convocată miercuri, 22 februarie, la Belgrad, în care a precizat că este „aproape complet vindecat”.

Estimările medicale generale pentru recuperarea totală a unei rupturi musculare se situează între o lună jumătate și trei luni. De la încheierea Openului Australian au trecut trei săptămâni și jumătate.


Victor Hănescu explică diferențele dintre Federer, Nadal și Djokovic: „Djokovic, destul de arogant și nepăsător față de ceilalți”

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!