Novak Djokovic rafael nadal Roland Garros Tenis ATP Tenis

Provocare lansată de Djokovic: „Vreau să îl întâlnesc pe Nadal în finala Roland Garros”

Tenismenul sârb a declarat că Rafael Nadal a fost și va fi cel mai mare rival al său, în circuitul ATP. 

Marcu Czentye
Data publicarii: Joi 23 Februarie 2023, 14:41
Data actualizarii: Joi 23 Februarie 2023, 15:08

Campion de turneu de mare șlem în 22 de rânduri, Novak Djokovic a susținut o conferință de presă prin care și-a anunțat prezența în turneul ATP 500 de la Dubai, fixat pentru săptămâna 27 februarie - 4 martie. 

„Nole” s-a antrenat la Belgrad înaintea prezenței în fața jurnaliștilor, care l-au întrebat despre doi dintre cei mai mari rivali ai săi, în tenisul actual: Carlos Alcaraz și Rafael Nadal.

Novak Djokovic: „Nadal a fost și este cel mai mare rival pe care l-am avut în întreaga carieră.”

Despre spaniolul mai experimentat, Djokovic a precizat că a fost și va fi cel mai mare rival al său în tenis. În plus, Novak Djokovic îl vede pe Carlos Alcaraz un tenismen dinamic, care își merită statutul de campion de Grand Slam și căruia îi prevede un viitor măreț. 

„Alcaraz joacă la un nivel înalt, în mod special după câteva luni în care a fost absent din circuit, din cauza accidentărilor. E incredibil că reușește să își atingă nivelul înalt atât de rapid, are în spate o echipă grozavă și merită tot succesul. Aduce o energie proaspătă în tenis, e un jucător foarte dinamic. Își merită toate victoriile,” a declarat Novak Djokovic, despre Carlos Alcaraz, jucătorul pe care l-a întrecut în clasamentul ATP, după câștigarea Australian Open 2023

Nadal îl conduce pe Djokovic pe 8-2, în meciurile jucate în turneul de la Roland Garros

„Principalul meu rival e în continuare Nadal. Alcaraz a fost număr unu, acum e număr doi, a câștigat un Grand Slam și e probabil următorul tenismen mare al sportului nostru, dar simt că rivalitatea cu Nadal e ceva dificil de eliminat în doar un an și jumătate.

Nadal a fost și este cel mai mare rival pe care l-am avut în întreaga carieră. Mi-aș dori să îl întâlnesc în finala Roland Garros,” a adăugat Djokovic, potrivit Punto de Break

Rafael Nadal îl conduce pe Novak Djokovic cu 8-2 la meciurile directe jucate în turneul de la Roland Garros, dar cei doi și-au împărțit victoriile, în ultimele patru confruntări derulate pe zgura pariziană.

  • 3 finale a câștigat Rafael Nadal în detrimentul lui Novak Djokovic, în turneul de la Roland Garros, în edițiile 2012, 2014 și 2020.

Faza anului in tenis: Djokovic l-a lovit pe Federer! "Mi-a stat inima 3 secunde!"

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!