GALERIE FOTO 10 ani de când Simona Halep și Sorana Cîrstea erau ultima dată colege în echipa României: Cosac le vrea la turneul final

Simona Halep romania fed cup Sorana Cirstea Tenis feminin Tenis
Marcu Czentye
Data publicarii: Vineri 19 Aprilie 2024, 11:45
Data actualizarii: Vineri 19 Aprilie 2024, 13:00

Simona Halep și Sorana Cîrstea s-ar putea întoarce în echipa națională a României, la turneul final al Cupei Billie Jean King. Ar fi o revenire a celor două jucătoare, la peste zece ani de la ultima colaborare în echipa națională. 

În zilele de 19-20 aprilie 2014, Simona Halep și Sorana Cîrstea puneau umărul pentru victoria semnată de România în fața Serbiei, la Arenele BNR, scor 4-1, într-un baraj care a contat pentru Grupa Mondială II. 

Pe zgura de la București, Sorana Cîrstea reușea două victorii împotriva Anei Ivanovic, respectiv Bojana Jovanovski, în timp ce Simona Halep pierdea partida cu Ana Ivanovic, dar nu înainte de a o învinge la rândul său pe Jovanovski. 

Halep și Cîrstea aveau atunci 22, respectiv 23 de ani. 

Simona Halep și Sorana Cîrstea nu au mai jucat împreună pentru România din 2014

foto: Digisport

Rezultatele barajului România - Serbia 4-1, derulat în 19-20 aprilie 2014 la Arenele BNR

  • Sorana Cîrstea - Ana Ivanovic 3-6, 6-1, 6-2
  • Simona Halep - Bojana Jovanovski 6-2, 6-4
  • Ana Ivanovic - Simona Halep 6-3, 7-6 (2)
  • Sorana Cîrstea - Bojana Jovanovski 6-3, 6-7 (7), 6-3

Pe repede-înainte, un deceniu mai târziu: majoritatea fanilor tenisului românesc nu se așteaptă să le mai vadă vreodată pe Simona Halep și Sorana Cîrstea în calitate de colege, în cadrul echipei naționale de tenis feminin a României.

Relația rece dintre cele două jucătoare și retragerea Soranei Cîrstea din națională au contribuit decisiv la această situație, însă președintele Federației Române de Tenis, George Cosac a reaprins speranțele privitor la acest scenariu.

George Cosac le vrea pe Halep și pe Cîrstea în echipa națională, la turneul final al Cupei Billie Jean King

În contextul calificării semnate de România la turneul final al Cupei Billie Jean King 2024 - competiție programată pentru săptămâna 12-17 noiembrie -, Cosac a declarat că țara noastră ar putea ieși campioană mondială, dacă Halep și Cîrstea ar reveni concomitent în echipa națională.

„Eu cred că nu mă aventurez când declar că România are potenţialul să devină campioană mondială, dacă din componenţa echipei la ora aceea, în noiembrie, vor face parte şi Simona Halep şi Sorana Cîrstea şi Irina Begu.

Şi, cu siguranţă, vor face parte din echipă şi Ana Bogdan şi Jacqueline Cristian, indiferent dacă vor fi titulare sau nu, pentru că ele au calificat echipa acolo şi vor trebui sa facă parte din echipă.

Deci cu aceste cinci jucătoare, şi, sigur, echipa nu este închisă, Horia Tecău va trebui să aleagă cele mai în formă jucătoare,” a declarat George Cosac, la revenirea din Florida. 

Palmaresurile Simonei Halep și Soranei Cîrstea, în echipa națională de tenis feminin a României

  • Simona Halep - 22 de victorii și 10 înfrângeri. Individual: 20 - 5.
  • Sorana Cîrstea - 16 victorii și 13 eșecuri. Individual: 11 - 6. 

Ce a răspuns Horia Tecău, întrebat dacă le convoacă pe Halep și Cîrstea la turneul final al Cupei Billie Jean King

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!