EXCLUSIV Devine Simona Halep patroană de club de fotbal? Cine i-ar fi propus să preia acțiuni, alături de două staruri de la FC Barcelona

Simona Halep Farul Constanta Gica Hagi halep farul constanta halep hagi Fotbal intern Simona Halep / Foto - Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 16 Aprilie 2024, 13:34
Data actualizarii: Marti 16 Aprilie 2024, 14:02

Fosta lideră a tenisului feminin este o mare iubitoare de fotbal.

Simona Halep este o fană declarată a "Sportului Rege" și o bună jucătoare, ea având abilități uimitoare cu mingea de fotbal, dezvăluite în numeroasele ocazii când ia o pauză de la meciuri și antrenamente și se relaxează jonglând sau jucând o miuță cu staff-ul ei.

Halep, curtată de Farul ca să devină acționară

Conform informațiilor Sport.ro, apropiații tenismenei ar fi fost contactați de proprietarii clubului FCV Farul Constanța pentru a sonda posibilitatea ca aceasta să se alăture acționariatului clubului. În acest moment, clubul dobrogean este deținut de Gică Hagi (79.9%), Ciprian Marica (10%), Rivaldo Vítor Borba Ferreira (10%) și Zoltan Iasko (0.01%). Ar fi propuse două variante.

Prima ar consta în preluarea a 10% din acțiunile deținute acum de Gică Hagi și implicarea activă în societate, inclusiv din punct de vedere financiar, iar a doua soluție ar presupune doar preluarea a 1% și un rol mai mult decorativ, cel mai probabil de ambasador al clubului. Însă, ambele variante ar putea include și deschiderea unei academii în cadrul unei secții de tenis, care ar urma să devină cel mai puternică din România și din Europa de Est, Hagi fiind și el un practicant și un împătimit al tenisului.

Halep a fost prezentă la mai multe meciuri ale Farului

Halep este o mare iubitoare de fotbal, în trecut fiind o prezență constantă în tribune la meciurile FCSB, club deținut de un alt român de origine aromână, Gigi Becali. În ultima vreme, sportiva originară din Constanța și-a îndreptat atenția către clubul de pe malul Mării Negre, unde acționar majoritar, conducător și antrenor principal este Gică Hagi.

Legătura dintre cei doi este una foarte bună, ambii făcând parte din comunicatea aromânilor cipani, ai căror strămoși sunt originari din Nordul și Centrul Macedoniei grecești. Conform presei sportive, relația dintre liderul "Generației de Aur" și familia tenismenei ar fi puternică, "Regele" împrumutând suma de 500.000 de euro pentru ca Halep să-și lanseze cariera. De asemenea, vărul sportivei, Dimciu Halep, s-a format la academia lui Gică Hagi.  

Hagi și Halep, parte a grupului cipan din comunitatea aromânilor

Conform specialiștilor, ramura cipanilor, denumiți și țipani, țopani sau torvlahi, reprezintă cea mai respectată și mai bogată ramură a etniei aromânilor aflați în România. Aromânii sunt ramura sud-dunăreană a poporului român, care a supraviețuit în zona balcanică în mijlocul unor populații de origine greacă, albaneză și slavă. Se estimează că în România există aproximativ 150-200.000 de aromâni, majoritatea locuind în Dobrogea, Brăila, Călărași, Ialomița, București, Ilfov, Timiș și Dolj, iar la nivel mondial ar fi 1.500.000 - 2.000.000 în Balcani (Grecia, Albania, Serbia, Bulgaria), dar și o diaspora puternică în Franța, Germania, Marea Britanie, SUA și Australia.  

Alți reprezentanți de seamă ai aromânilor sunt Cristian Gațu (handbalist), Toma Caragiu (actor), Sergiu Nicolaescu (regizor, actor), Ion Caramitru (actor), Camil Ressu (pictor), Lucian Blaga (scriitor, filosof), Octavian Goga (poet), Theodor Aman (pictor), Gellu Naum (poet, prozator), Nicu Constantin (actor), Andrei Șaguna (mitropolit), Dimitrie Gerota (medic), Nicolae Iorga (istoric, politician), Constantin Noica (filosof), Neagu Djuvara (istoric), Stere Gulea (regizor și scenarist), Constantin Stere (politician), Emanuil Gojdu (avocat, filantropist), Nicolae Malaxa (afacerist) și George Becali (miliardar). 

Simona Halep (32 de ani) a fost număr 1 WTA timp de 64 de săptămâni, între 2017 și 2019. A câștigat importantele turnee French Open (2018) și Wimbledon (2019), a mai jucat alte patru semifinale de Grand Slam (Wimbledon 2014, 2022 / Australian Open 2020 / US Open 2015) și a ocupat locul al doilea la WTA Finals 2014. Este considerată cea mai bună tenismenă din istoria României și are o avere estimată la 48 - 52 de milioane de euro, aflându-se în top 200 cei mai bogați români în 2023 și având afaceri în domeniul imobiliar în Constanța și București. Între august 2022 și martie 2024 a fost suspendată pentru dopaj și nu a mai obținut bani din turnee, dar TAS i-a redus pedepsa de 4 ani la 9 luni și a revenit recent în activitate.

Foto - Getty Images

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!