Simona Halep, veste mare! Mihai Covaliu a dat ultimele detalii

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 Aprilie 2024, 16:31
Data actualizarii: Joi 18 Aprilie 2024, 16:33

Competiția de la Paris debutează pe 26 iulie și se încheie pe 11 august. 

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, că şansele jucătoarei de tenis Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice de la Paris sunt importante.

Simona Halep, veste mare! Mihai Covaliu a dat ultimele detalii

"Team România este pregătită să îi primească pe toţi sportivii care îşi doresc cu adevărat să reprezinte România la Jocurile Olimpice. Din ce am înţeles, şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante, nu mici, nu mari. Se fac demersuri pe mai multe canale, iar în momentul în care va fi ceva clar vom fi informaţi", a spus Covaliu.

  • Simona Halep / Foto - Getty Images

"La tenis pot participa 4 sportivi, inclusiv la dublu mixt. Eu vreau chiar să le felicit pe Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian pentru performanţa extraordinară de a se califica la turneul final al Billie Jean King Cup, dar mai ales pentru modul în care au luptat. Cum ar fi o medalie la Roland Garros, la Jocurile Olimpice, în capitala Franţei? Ar fi tot ceea ce poate obţine mai frumos tenisul românesc în acest moment", a adăugat el.

Mihai Covaliu a anunțat care e obiectivul delegației României la Paris

Preşedintele a menţionat că au fost previzionate între 6 şi 8 medalii pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris, însă anumite analize merg până la un număr de 10.

"Comisia Olimpică pentru Sportul de Performanţă a previzionat un număr de 6-8 medalii la Paris. În ultima perioadă apar diverse analize în care suntem creditaţi cu 10 medalii. Noi facem tot ceea ce depinde de noi ca şansele sportivilor români să crească. În rest, sportivii, antrenorii, federaţiile sunt cei care au responsabilitatea directă a rezultatului de la Jocurile Olimpice", a precizat Mihai Covaliu, înaintea Adunării Generale Ordinare care a avut loc, joi, la sediul COSR.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!