Vaccinul finantat de Bill Gates impotriva coronavirusului este deja in teste! Cand ar putea fi gata 

vaccin Bill Gates coronavirus Stiri Vaccinul finantat de Bill Gates impotriva coronavirusului este deja in teste! Cand ar putea fi gata
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 08 Aprilie 2020, 09:35
Data actualizarii: Miercuri 08 Aprilie 2020, 10:28

Cercetatorii cauta sa gaseasca tratamentul care poate combate coronavirusul, iar in acest sens s-au dezvoltat numeroase studii prin care sunt testate diferite solutii. 

Cazurile de coronavirus din Statele Unite sunt intr-o crestere alarmanta, iar statul ia masurile necesare pentru a proteja locuitorii de pandemie. La ora actuala, SUA detine doua vaccinuri care se afla in stadiu experimental, iar unul dintre ele este dezvoltat de Inovio Pharmaceuticals. 

Compania respectiva a primit aprobarea Guvernului Statelor Unite pentru a incepe faza de testare a vaccinului, cunoscut sub denumirea de INO-4800. Testarea incepe cu probe pe 40 de adulti sanatosi, care vor primi doza la diferenta de 4 saptamani. Se preconizeaza ca informatiile si raspunsurile asupra vaccinului vor fi gata la finalul verii. 

Inovio Pharmaceuticals este finantata in mare parte de Fundatia Bill si Melinda Gates. 

Vaccinul dezvoltat de ei a fost testat pe diferite animale, cu rezultate "promitatoare" dupa cum transmite Inovio intr-un comunicat. Dupa un studiu de succes si complet asupra functionarii sale pentru MERS, compania se va concentra sa studieze comportamentul vaccinului pe oameni. 

Inovio asigura ca in urma acestei probe, va incepe a doua faza si au deja in pregatire un milion de doze pentru finalul anului. Daca totul merge conform planului, vaccinul impotriva COVID-19 ar putea fi gata intr-o perioada de 12 pana la 18 luni. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!