FC Barcelona l-a găsit pe noul Messi! Are 16 ani și costă 30 de milioane €

fc barcelona Franco Mastantuono la liga Spania
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 28 Februarie 2024, 11:04
Data actualizarii: Miercuri 28 Februarie 2024, 11:02

Fotbalul din Argentina propune un nou mijlocaș de mare perspectivă. Franco Mastantuono are 16 ani, joacă pentru River Plate, iar în prezent este monitorizat de cele mai importante cluburi din Europa.

Presa din Spania scrie că FC Barcelona este cu adevărat interesată să-l transfere pe mijlocaș ofensiv de la River Plate. Potrivit Football Espana, clauza de reziliere a lui Franco Mastantuono a fost setată la 30 de milioane de euro.

FC Barcelona a pus ochii pe Franco Mastantuono

Născut în 2007, Franco Mastantuono este un produs al academiei lui River Plate. În urmă cu câteva zile a jucat în premieră într-un derby River Plate - Boca Juniors.

Mastantuono se află la primul lui sezon alături de echipa de seniori a lui River Plate. Până acum a jucat în opt meciuri și a înscris un gol, în Cupa Argentinei.

Mijlocașul ofensiv mai are contract cu River Plate până la 1 ianuarie 2026, dar clubul i-a stabilit deja o clauză de reziliere. Asta pentru că tinerii jucători din America de Sud sunt monitorizați foarte atent de scouterii europeni.

Un alt exemplu este Claudio Echeverri (18 ani), coleg cu Mastantuono la River Plate. Acesta a fost cumpărat de Manchester City, pentru 15 milioane de euro, dar va mai juca în Argentina până la finalul acestui an.

O nouă generație la Barcelona

FC Barcelona a început recent să mizeze pe tot mai mulți jucători tineri de mare perspectivă. Printre ei se numără Pau Cubarsi (17 ani), Alejandro Balde (20 de ani), Lamine Yamal (16 ani) sau Vitor Roque (19 ani).

Trebuie să-i menționăm aici și pe mijlocașii Gavi (19 ani) și Pedri (21 de ani). Aceștia, însă, au devenit deja oameni de bază pentru catalani. Gavi a suferit recent o accidentare gravă și va reveni pe gazon în sezonul viitor.

Rămâne de văzut ce antrenor va avea FC Barcelona în sezonul viitor. Tehnicianul Xavi Hernandez a transmis că va părăsi echipa la finalul stagiunii, iar conducerea clubului caută acum un înlocuitor.

FC Barcelona a avut un parcurs modest în campionat, dar acum dă semne de revenire. Campioana en-titre ocupă locul 3, cu 57 de puncte. Lider detașat este Real Madrid, cu 65 de puncte. Surpriza Girona se află pe poziția secundă, cu 59 de puncte.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!