Nationala

Stefano di Romania! Mihai Mironica, despre posibilitatea revenirii lui Stefan Radu la nationala: "Sunt implorati altii sa coboare din Olimp pentru a ne incanta cu mediocritatea lor!"

Din Italia, ne vine o veste care ar trebui sa ne entuziasmeze. Romanul fara acoperis pe “a”, Stefan Radu, devenit Stefano de cat a refuzat nationala Romaniei, ar accepta sa vina totusi sa joace pentru tara lui la Jocurile Olimpice.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 21 Noiembrie 2020, 16:29
Data actualizarii: Sambata 21 Noiembrie 2020, 16:30

L-ar fi inmuiat Radoi si cu faptul ca i-ar da banderola de capitan. Ma, da’ drapelul la festivitatea de deschidere nu i l-am putea da acestui roman mai italian chiar si decat Raducioiu?

A aparut acest ritual penibil ca orice selectioner care vine la nationala Romaniei sa execute un pelerinaj la Roma unde sa se inchine la aparatorul lui Lazio pentru o intoarcere la echipa nationala. Cred ca pana si Papa a fost mai usor de convins sa vina in Romania. Ce ironie, un fost bosumflat care s-a suparat pe Romania si a zis ca nu mai joaca pentru ea, Radoi, se roaga de un alt bosumflat, Radu, sa vina sa joace pentru tara.

Intre timp, Radu a ajuns la 34 de ani. N-a fost el un jucator deosebit, v-o spune unul care chiar se uita la meciurile lui Lazio, nu citeste doar stirute cu Radu despre ele, ca m-am virusat de dragoste pentru aceasta echipa de acum un sfert de veac, de la Signori, Casiraghi, Boksic, Marchegiani, Rambaudi si cunostinta noastra Bergodi. Acum cu atat mai putin Radu e vreun jucator deosebit. O sa-mi spuneti ca Lazio, dar acolo s-au aciuat si-un Cataldi, un Patric, un Fares si cati din astia de-a lungul timpului. Cred c-o sa ajungem ca selectionerii Romaniei sa mearga peste ani si la moastele lui Radu din Cetatea Sfantului Scaun ca asa cere datina la nationala.

Nu spun ca Radu nu a fost un jucator decent de-a lungul carierei lui. Longevitatea sa la Lazio este o performanta in sine. Dar Radu a fost un banal la nationala. Nu a iesit cu nimic in evidenta, Romania pierdea si cu el “cu brio”. Dar selectionerii se roaga de Radu de parca ar fi un Nesta combinat cu Stam si cu Mihajlovic ca sa vorbim de adevarati giganti din apararea lui Lazio. Bine, moral este ca de nimeni sa nu te milogesti cand este vorba de o convocare la nationala.

Sunt fotbalisti disperati sa joace pentru Romania la Jocurile Olimpice. In primul rand ca sunt cei care au obtinut aceasta calificare istorica. La Jocurile Olimpice sportivii in probe individuale trebuie sa-si obtina calificarea. Dar la sporturile de echipa vezi ridicolul asta cu unii care obtin calificarea, dar sunt implorati altii sa coboare din Olimp pentru a ne incanta cu mediocritatea lor. Vaffan...ghetata cu cacao.

Modifică setările cookies