Ștefan Radu chiar era ”Il Boss”: ”Dacă treci testul lui la Lazio, ești bine”

Stefan Radu Lazio Italia Ștefan Radu
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 05 Octombrie 2023, 12:10
Data actualizarii: Joi 05 Octombrie 2023, 12:10

Ștefan Radu (36 de ani) s-a retras din cariera de fotbalist la finele sezonului precedent, după ce a jucat mai bine de 15 ani pentru Lazio.

Poreclit „Il Boss”, fostul fundaș era unul dintre cei mai importanți oameni din vestiar. Chiar și foștii antrenori și jucători de la Lazio au vorbit în termeni laudativi despre Ștefan Radu și despre rolul pe care acesta îl avea în vestiarul lui Lazio.

Cu Senad Lulic (37 de ani), Radu a fost coleg vreme de zece ani la Lazio. Bosniacul cu cetățenie elvețiană, retras în 2021, a spus într-un interviu acordat recent că fostul internațional român este cel mai important fotbalist din istoria grupării biancoceleste.

În ultima perioadă s-a zvonit că Radu ar urma să primească un post în conducerea clubului. Agentul Matteo Materazzi urma să poarte o discuție cu Claudio Lotito, președintele lui Lazio, pentru a discuta despre viitorul fostului fundaș.

Senad Lulic: ”Dacă treci examenul lui Ștefan Radu la Lazio, ești bine”

”Cel mai important fotbalist din istoria lui Lazio e Radu. Am petrecut zece ani la Lazio împreună. Am devenit prieteni buni și suntem și acum. 

Așa cum a spus și Parolo acum ceva timp: dacă treci de examenul lui Ștefan Radu la Lazio, ești bine. În final, am trecut examenul (n.r. - râde)”, a spus Senad Lulic, într-un interviu acordat pentru DAZN, citat de lalaziosiamonoi.it.

Cifrele lui Ștefan Radu: 15 ani și două recorduri la Lazio!

Ștefan Radu a jucat la Dinamo un an și jumătate, între iulie 2006 și ianuarie 2008, până când a fost cumpărat de Lazio cu 5 milioane de euro. În perioada petrecută în „Groapă” a adunat 77 meciuri în toate competițiile. 

Cu formație alb-roșie a câștigat toate cele trei trofee interne: campionatul, Cupa și Supercupa. 

Ștefan Radu își încheie cariera cu 427 de meciuri în tricoul lui Lazio, lider all-time la acest capitol. Dintre acestea, 349 au fost în Serie A, un alt record pentru fundașul român.

Legenda lui Lazio urmează acum să ocupe o poziție în cadrul uneia dintre grupele de juniori ale clubului.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!