Liga 2

Mutare neașteptată la "U" Cluj. Un suporter este noul președinte al clubului!

Un profesor de economie din galerie a fost ales să conducă clubul ardelean spre promovare.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 20 Octombrie 2021, 12:20
Data actualizarii: Miercuri 20 Octombrie 2021, 12:38

Vicențiu Vereș (45 ani) îl va înlocui pe Constantin Răduță în funcția de președinte al lui "U" Cluj, în ultima mutare la nivel administrativ a clubului ardelean. Aceste este conferențiar universitar doctor și predă la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, din cadrul Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj Napoca, unul dintre membrii fondatori ai echipei, în 2016. 

El este director general al Centrului de Formare Continuă, Învăţământ la Distanţă şi cu Frecvenţă Redusă al UBB și a fost propus pentru funcția de președinte de rectorul Daniel David. Va fi și noul reprezentant al UBB în Consiliul Director al FC Universitatea, fiind votat în unanimitate de membrii CA al UBB, 33 de persoane, printre care rectorul, prorectorii şi decanii.

A afișat steagul lui "U" Cluj în Turul Franței

Vereș are studii superioare efectuate în Italia și Franța, a primit premiul pentru "Profesorul Anului", din partea Asociației Facultăților de Economie din România (2008) și are mai multe lucrări publicate în reviste de specialitate sau prezențe la conferințe naționale sau internaționale.

Acesta este un mare fan al "Șepcilor roșii", a mers la aproape toate meciurile echipei și a afișat sigla formației clujene pe traseul Turului Franței, la care a asistat în 2019, fiind și un împătimit al ciclismului. Vereș este al doilea suporter care ocupă una dintre funcțiile importante în club, după jurnalistul Ovidiu Blag, care a fost director general între aprilie și iulie 2021, când a demisionat din cauza unor probleme de sănătate, după ce, culmea, a fost contestat de galerie. 

Echipa ocupă locul secund în Liga 2

"U" Cluj ocupă locul secund în Liga 2, cu 24 de puncte după 10 etape jucate, cu trei puncte mai puțin decât liderul Petrolul (27p) și la unul în fața Concordiei Chiajna (23p). Clujenii au învins până acum pe SSU Poli Timișoara (3-0), FC Buzău (1-0), Unirea Constanța (1-0), Metaloglobus (2-1), Viitorul Tg. Jiu (1-0), Dacia Unirea Brăila (3-0), Unirea Slobozia (2-0) și Ripensia (3-0) și au pierdut doar cu Poli Iași (0-2) și FK Csikszereda (1-3).

În Cupa României, Universitatea a trecut de Sănătatea Cluj (4-0), dar a fost eliminată de CAO 1910 Oradea (1-2), în turul al patrulea al competiției. Până la finalul anului, echipa lui Erik Lincar va mai înfrunta Unirea Dej (24 octombrie), 1599 Șelimbăr (1 noiembrie), FC Brașov (6 noiembrie), Steaua (20 noiembrie), Astra Giurgiu (27 noimebrie) și Petrolul (4 decembrie).   

Modifică setările cookies