U Cluj demisie liga 2 PLECARE Universitatea Cluj Liga 2

Noi plecări de la "U" Cluj! Telenovela clujeană pare fără sfârșit

După ce au schimbat jucătorii și antrenorii ca pe șosete, "studenții" au probleme din nou la nivel administrativ. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Octombrie 2021, 12:31
Data actualizarii: Vineri 15 Octombrie 2021, 12:44

FC Universtatea Cluj este pe punctul să se despartă de președintele Constantin Răduță, după ce managerul general Ovidiu Blag a plecat deja, invocând motive de sănătate. Cei doi fusese numiți la pachet, în aprilie 2021. 

Răduță a spus că "probabil e nevoie de cineva mai tânăr, iar eu să pot petrece mai mult timp alături de familie". Acesta fusese nimit președinte al clubului, după ce fusese șef al Direcției Județene de Sport și Tineret Cluj și manager al Sălii Sporturilor "Horia Demian", iar ultima funcție ocupată era cea de administrator al Parcului Sportiv "Iuliu Hațieganu", deținut de Universitata Babeș-Bolyai.   

Tensiune la nivel sportiv: un jucător a fost exclus din lot, alții sunt folosiți puțin

"U" Cluj se află acum pe locul al patrulea în Liga 2, cu 21 de puncte acumulate, după nouă meciuri jucate. Deși situația în clasament este promițătoare, antrenorul Erik Lincar se află și el sub presiune, după ce a pierdut partidele cu Poli Iași (0-2) și Csikszereda (1-3) și echipa sa a fost eliminată din Cupa României de CAO 1910 Oradea (1-2), o formație de Liga 3. 

De asemenea, Robert Panduru, preparatorul fizic al ardelenilor, a anunțat că își va depune demisia, după ce clubul îi va găsi înlocuitor. Tensiunea de la echipă a făcut ca atacantul Albert Voinea să fie exclus din lot de Lincar și trimis să se antreneze cu juniorii U19. În același timp, jucători cu experiență ca Laurențiu Rus, Valentin Alexandru, Robert Răducanu, Daniel Novac sau Carol Taub au fost folosiți foarte puțin în acest sezon.  

Au loc din nou mari frământări la nivel administrativ

În ultimii ani, clubul a trecut prin mari frământări atât la nivel de lot, de bancă tehnică, dar și de administrație. În vara anului 2019, Ioan Ovidiu Sabău a fost îndepărtat din funcția de manager general. Președintele Radu Constantea a demisionat și el, în martie 2021. Daniel Stanciu, managerul sportiv, a fost demis, în mai 2021, fiindu-i imputată ratarea promovării în Liga 1. 

Vicepreședintele Consmin Irimieș a demisionat, în septembrie 2019. În iulie 2021, a demisionat și Radu Răcășan, directorul departamentului de vânzări. De asemenea, Ionuț Badea trebuia să devină director sportiv al clubului, în aprilie 2021, dar a declinat oferta în ultimul moment, din cauza fricțiunilor dintre galerie, Consiliul Director, UBB, Primărie și Adunarea Generală a Asociaților.  

Clujenii au avut opt antrenori în cinci ani!

Și la nivel de bancă tehnică a fost dezastru, antrenorii fiind schimbați pe bandă rulantă. La cârma echipei, în ultimii cinci ani, de la reînființarea clubului, s-au aflat opt antrenori: Marius Popescu (iulie 2016 - septembrie 2017), Adrian Falub (septembrie 2017 - octombrie 2018), Mircea Cojocaru (octombrie 2018 - decembrie 2018), Bogdan Lobonț (decembrie 2018 - iunie 2019), Cristian Dulca (iunie 2019 - septembrie 2019), Adrian Falub (septembrie 2019 - septembrie 2020), Costel Enache (septembrie 2020 - mai 2021) și Erik Lincar (mai 2021 - prezent). 

Sursa foto - FC Universitatea Cluj

Modifică setările cookies