Au inceput discutiile pentru o NOUA Universitatea Cluj. Emil Boc anunta "un club pe modelul Bayern Munchen" care va prelua palmaresul si insemnele

Au inceput discutiile pentru o NOUA Universitatea Cluj. Emil Boc anunta "un club pe modelul Bayern Munchen" care va prelua palmaresul si insemnele

Universitatea Cluj se chinuie in purgatoriul Play Out-ului din liga a doua. Formatia, abandonata de patronul Walter, e pe loc de baraj si joaca fiecare meci cu fotbalisti de 18, 19 ori 20 de ani.

Chiar daca va reusi minunea si se va salva pe teren, U Cluj nu scapa insa de emotii. Formatia clujeana e amenintata cu falimentul dupa ce a ramas fara niciun sprijin financiar.

Falimentul nu va insemna insa si disparitia definitiva a clubului, ci doar un nou inceput.

Asta pentru ca, anunta primarul orasului, Emil Boc, autoritatile au inceput deja demersurile pentru crearea unei noi "Universitatea Cluj". Edilul orasului sustine ca a discutat cu rectorii universitatilor clujene, dar si cu sponsori si a inceput demersurile pentru infiintarea unui club care sa preia palmaresul si insemnele, noteaza site-ul local stiridesport.ro

Boc spera ca autoritatile clujene sa poata prelua actuala societate a lui Walter, lucru care ar insemna ca formatia nu si-ar reincepe drumul din liga a patra. In cel mai probabil scenariu, noua formatie ar porni insa din al patrulea esalon.

Emil Boc propune "modelul Bayern Munchen" si isi doreste promovarea echipei in Liga I in anul centenarului Universitatii - 2019.

"Proiectul pe care il avem in analiza este apolitic, al comunitatii noastre. Porneste exact de la spiritul Universitatii, de la modul in care clubul a fost creat: de la universitatile clujene. Am decis ca primaria, impreuna cu cele sase universitati, sa infiinteze un club sportiv de drept privat, pe legea asociatiilor. Acest club ar urma sa primeasca brandul si palmaresul, sa devina "U" si sa continue din liga a patra ori, Doamne ajuta, din liga a treia.

Asta inseamna ca Universitatea va avea continuitate in sezonul viitor, in caz ca se pronunta falimentul. Am vorbit cu toti rectorii si vreau sa le multumesc public pentru ca au fost de acord, ca au spus da pentru un proiect comunitar. Banii vor veni la inceput de la primarie, in contextul legii 350. Sustinerea activitatii nu presupune sume consistente in liga a patra sau a treia, iar cand ajunge in liga a doua si in prima liga se poate gandi la o finantare exact ca la Bayern Munchen, unde fundatia a devenit actionara la o societate comerciala. 

Obiectivul este ca in 2019, cand clubul implineste 100 de ani, echipa sa fie in prima liga, iar in anul urmator sa participe in cupele europene.

Daca o echipa din Cluj a putut sa promoveze din liga a treia si sa o bata pe Manchester United, de ce nu ar putea si Universitatea Cluj, pe un proiect frumos, comunitar, sa ajunga in primul esalon si apoi in cupele europene? 

Am discutat deja cu sponsori care pot sa se gandeasca sa vina ina cest proiect", a spus Emil Boc la Realitatea FM.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Certificatul european de vaccinare a intrat în etapa testelor tehnice
BRAT
Modifică setările cookies