Deian Sorescu Dinamo FCSB Razvan Zavaleanu Superliga

„Cea mai serioasă ofertă a venit de la FCSB!” Administratorul judiciar al lui Dinamo face lumină în cazul lui Sorescu 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 27 Septembrie 2021, 10:10
Data actualizarii: Luni 27 Septembrie 2021, 10:24

Forțată de situția financiară precară, Dinamo a fost nevoită să apeleze la RTZ & Partners, firma deținură de Răzvan Zăvăleanu, pentru a depăși acest impas economic. Până la colaborarea cu echipa din Ștefan cel Mare, compania a ajutat cluburi de fotbal precum CFR Cluj, ASA Târgu Mureș Gaz Metan și FC Brașov să depășească insolvența sau să readucă bilanțul financiar pe un făgaș normal. 

Dinamo își putea astupa datoriile în această vară cu transferul lui Deian Sorescu, FCSB oferind aproximativ 1 milion de euro în schimbul căpitanului „câinilor”. Însă Iuliu Mureșan nu a fost mulțumit de suma primită, iar jucătorul de bandă a rămas în Ștefan cel Mare.

Zăvăleanu: „Deian ar fi vrut să plece”

„Deian era un jucător plătit aproape la zi în momentul în care am ajuns la Dinamo. DDB-ul a făcut aceste eforturi majore, tocmai având în vedere valoarea lui Deian și ca Dinamo să îl poată vinde la adevărata sa valoare pentru a nu pierde bani. Deci, nu a fost o problemă de natură salarială.

Este adevărat că au fost niște oferte, este adevărat că Deian ar fi vrut să plece și ne-a solicitat acest lucru. I-am promis că nu o să își bată nimeni joc de el, atâta timp cât nimeni nu o să își bată joc de Dinamo. Câtă vreme cine ne oferă o sumă la valoarea lui, va fi vândut. Au fost niște oferte, nu au fost foarte mari. Cea mai serioasă ofertă a venit de la FCSB. Cu care nu am reușit să ne înțelegem la valoarea de vânzare”, a declarat Răzvan Zăvăleanu pentru fanatik. 

Administratorul judiciar a dezvăluit că oferta de la FCSB era mai mare decât cea de la Legia Varșovia, iar din spusele acestuia singurul inconvenient al lui Dinamo a fost că suma nu corespundea cu estimarea lui Deian Sorescu făcută de transfermark, care se ridică la 1.4 milioane de euro. 

„Vă spun că aveam o ofertă mai bună decât cea de la Legia și care era legată de tot felul de bonusuri și calificări și niște chestii destul de subiective pe care nu știam dacă le putem atinge. În niciun caz la nivelul celei de la FCSB. Oferta de la Legia Varșovia nu putea fi băgată în seamă. Însă, la vremea la care am primit respectivele oferte, nu aveam tabel de creditori. Întâmplător, judecătorul sindic a stabilit termenul pentru adunarea tabelului preliminar în data de 6 septembrie, când a expirat și termenul de transferuri. Bun, care este procedura când vrei să vinzi ceva de la o societate în insolvență, cu excepția bunurilor perisabile, pe care le poți vinde imediat?

Întâi, trebuie să ai un tabel de creditori, ca să știi cine votează. Apoi, trebuie să ai o evaluare, ca oamenii care votează să știe care este valoarea corectă la care trebuie să vândă. Pentru Deian Sorescu nu aveam nimic de o asemenea natură. Totuși, am fi zis că ne-am fi asumat, dacă am fi avut o ofertă minimă la valoarea jucătorului pe transfermarkt, să îl dăm.

Chiar și neoficial, am fi avut un document în spatele transferului. Valoarea oferită de FCSB a fost mult mai mică decât cea de pe transfermarkt”, a precizat Zăvăleanu.

În acest sezon de Liga 1, Sorescu a marcat 5 goluri în cele 8 meciuri în care a fost utilizat, și este al doilea în clasamentul golgheterilor, după Jefte Betancor, care are 8 reușite. 

Modifică setările cookies