Liga 1

EXCLUSIV Vedeta din atacul FCSB care poate evolua și ca fundaș: "A jucat foarte bine la noi pe acest post, face banda bine!"

E om de bază în atacul "roș-albaștrilor", dar ar putea fi un fundaș lateral la fel de bun.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 01 Mai 2022, 10:01
Data actualizarii: Duminica 01 Mai 2022, 10:02

Vasile Neagu, antrenorul de la CS Afumați, a dezvăluit că l-a folosit pe Valentin Gheorghe (25 ani) ca fundaș stânga și acesta are reale calități pentru acest post. Ploieșteanul a debutat ca senior la clubul ilfovean, în Liga 3, și a petrecut aici un an și jumătate, înainte de a se întoarce la Astra Giurgiu, unde a devenit om de bază, fiind transferat apoi la FCSB, pentru suma de 250.000 de euro.

În acest sezon, fotbalistul a fost folosit preponderent ca extremă stânga și a bifat 25 de prezențe și 7 goluri pentru FCSB. Momentan, "roș-albaștrii" îi au în lot pe fundașii stânga Risto Radunovici și Sorin Șerban, în timp ce Ionuț Panțîru se recuperează după o accidentare foarte gravă. 

"L-am avut la echipă și pe Valentin Gheorghe, junior la Astra, care nu jucase deloc la seniori. L-am avut un an și jumătate la Afumați. Aveam o colaborare foarte bună cu Astra și cu Costel Lazăr și aveam nevoie de juniori pentru a îndeplini regula U19, pentru că noi aveam doar cinci grupe de juniori, cu fotbaliști localnici. Am colaborat foarte bine și cu FCSB, și cu Viitorul Constanța, și cu Dinamo. Îl și știam, a fost recomandat și de cei de la Astra, a fost peste copilașii pe care îi aveam, la momentul acela, la grupele de juniori. 

La juniorii Astrei juca mijlocaș de bandă stânga, iar eu l-am reprofilat, l-am făcut fundaș de bandă. Aveam nevoie de un jucător ca el, pentru că prefer să folosim jucătorii tineri ceruți de regulament ca fundași de bandă. Juca foarte bine ca fundaș, făcea banda foarte bine. La nevoie, poate să joace fără probleme acolo. Poate juca la perfecție pe benzile laterale. E jucător de viteză și tehnic, jucător cerebral, care are o organizare de joc foarte bună. A plecat de la noi și a devenit jucător de bază la Astra, în Liga 1, unde a fost folosit doar în atac", a declarat Vasile Neagu pentru Sport.ro. 

Foto - @FCSBOfficial 
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies