Elohim Prandi Franta Handbal injunghiat PSG Handbal Handbal

La un pas de un nou caz Marian Cozma! Un handbalist francez, înjunghiat chiar în noaptea de Revelion

Un jucător de la PSG și din naționala Franței a fost atacat violent pe străzile din Paris. 
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 03 Ianuarie 2022, 14:01
Data actualizarii: Luni 03 Ianuarie 2022, 14:52

Elohim Prandi (23 ani), internațional francez, a fost înjunghiat de mai multe ori, în apropierea plămânilor și a splinei, chiar în noaptea de Revelion, pe o stradă din Arondismentul 8 din Paris. El se află în afara oricărui pericol, dar trebuie să petreacă mai multe săptămâni în spital pentru a se recupera. 

Cazul este investigat de Prefectura Poliţiei din Paris, iar medicii nu au informat încă cum va îi va fi afectată cariera handbalistului de la PSG. El era convocat pentru Campionatul European de Handbal, care va avea loc în Ungaria și Slovacia, între 13 și 30 ianuarie 2021, dar va fi înlocuit de antrenorul Guillaume Gille. 

Prandi este considerat un mare talent și înlocuitorul lui Hansen 

Interul stângă, care se rucuperase recent după o infectare cu Covid-19, a mai evoluat la US Ivry (2-16-2017) și USAM Nîmes Gard (2017-2020), fiind transferat de PSG, în urmă cu doi ani. Cu parizienii, el a cucerit campionatul și Cupa Franței, în sezonul trecut, și are două locuri trei în Champions League. Internațional francez de seniori, el este campion mondial (2017, 2019) și european de juniori (2016) și vicecampion european de tineret (2018). Este considerat unul dintre cei mai promițători tineri handbalști din Franța și din lotul lui PSG, unde antrenorul Raul Gonzalez îl pregătește să îl înlouiască pe veteranul Mikkel Hansen (34 ani), în sezoanele viitoare.  

Incidentul violent amintește de tragedia uciderii lui Marian Cozma

Atacul pare asemănător cu cel care în care și-a pierdut viața Marian Cozma. În februarie 2009, handbalistul român a fost înjunghiat mortal de mai mulți indivizi, după o altercație într-un club din Veszprem, Ungaria. Păsărilă participa la petrecerea organizată de unii dintre colegii săi, dar a fost provocat și atacat de un grup de bărbați din același club. CInci persoane l-au urmărit în afara stabilimentului și a fost înjunghiat mortal de trei ori în inimă. 

Alţi doi colegi, croatul Ivan Pesici şi sârbul Zarko Sesum, au fost şi ei răniți în incident. Considerat unul dintre cei mai buni tineri handbaliști din lume, după Cozma a fost denumită o sală de sport din București, sectorul oaspeţilor din noua sală de la Szeged, a fost amplasată o statuie de bronz cu bustul handbalistului a fost amplasată în faţa sălii din Veszprem, iar portretul său este ținut la mare cinste în Sala Dinamo. 

Sursa foto - @PSGHand

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!