fotbalist injunghiat New York ucidere violente Fotbal extern

Un talentat fotbalist american, înjunghiat în gât și ucis în metroul din New York! 

Metropola americană se confruntă cu un nivel de violențe record pentru ultimii 35 de ani. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 22 Noiembrie 2021, 10:28
Data actualizarii: Luni 22 Noiembrie 2021, 10:37

Akeem Loney (32 ani), unul dintre cei mai talentați fotbaliști din liga locală Street Soccer USA, a fost înjunghiat în timp ce călătorea cu metroul din New York City, duminică, puțin după miezul nopții. 

Fotbalistul a fost înjunghiat de un necunoscut în zona gâtului

Acesta a ațipit pe una dintre banchetele metroului și a fost înjunghiat în zona gâtului de un alt bărbat, care se afla în același vagon cu el, într-un incident catalogat de autorități drept o "crimă absolut oribilă". Trupul său a fost descoperit la gararea în Penn Station, dar echipele de intervenție nu au mai putut să îi salveze viața, deși a fost transferat urgent la Bellevue Hospital.

Poliția a dat presei imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale stației, în care apare ucigașul, dar acesta purta hanorac cu glugă, șapcă, mască medicală și haine largi, așa că identificarea sa va fi foarte dificilă. 

"Echipa noastră este devastată de vestea uciderii lui Lonny. Gândurile noastre sunt alături de familia și prietenii lui. A fost un tip grozav și un fotbalist incredibil. Era un tip vesel, alături de care ne plăcea să fim, și era îndrăgostit de fotbal. Ne va fi foarte dor de el", a spus Reed Fox, fostul antrenor al victimei. Loney antrena grupe de juniori proveniți din medii defavorizate și locuia într-un complex social de apartamente din Ward’s Island, dedicat persoanelor care în trecut rămăseseră fără adăpost. 

Cinci crime în metroul din New York, în 2021!

Uciderea fotbalistului american nu este un incident izolat. În aceeași zi, cu doar șapte ore înainte, un alt pasager a fost tăiat pe față cu un obiect neindetificat, la stația West 4th Street. De asemenea, în anul 2021, au avut loc cinci crime în perimetrul stațiilor de metrou sau în garniturile de tren din New York, dar și sute de tâlhării și vătămări corporale grave. 

Numărul incidentelor violente, crimelor și al împușcăturilor a înregistrat o creștere, în anul 2021, în metropola de 8.8 milioane de locuitori, după ce campania "Defund the Police", o amplă mișcare de reformare agresivă și reducere a finanțării secțiilor de poliție, a pus presiune pe politicenii locali, în urma uciderea în custodia poliției americane a lui George Floyd. 

Însă, în ultimele luni, primarul Bill de Blasio și consilierii locali newyorkezi au refuzat să mai susțină promisiunea reducerii cu 1 miliard de dolari a bugetului poliției și înlocuirea ofițerilor de poliție cu psihologi și asistenti sociali, din cauza unui val de violențe nemaiîntâlnite în New York din anii '80. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!