Fotbal intern

Șumudică, respins de galeria lui FCU Craiova? Antrenorul nu ar fi fost considerat destul de "oltean"

Faptul că este perceput ca un rapidist fanatic l-ar fi costat pe Marius Șumudică postul de antrenor la FCU Craiova. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Octombrie 2021, 11:37
Data actualizarii: Joi 07 Octombrie 2021, 11:50

După ruperea contractului cu Adrian Mutu, pe lista de antrenori pentru postul de antrenor al FCU Craiova s-ar fi aflat Marius Șumudică, Eugen Neagoe, Leo Grozavu, Flavius Stoican, Claudiu Niculescu, Andrei Prepeliță, Emil Săndoi și un antrenor străin.

După aducerea lui Mutu, un nume mare în fotbalul românesc, dar care nu avea un trecut craiovean și deținea o experiență limitată ca antrenor, oficialii și liderii galeriei au vrut un tehnician cu o carieră mai bogată, dar care să cunoască atmosfera din Bănie și spiritul oltenesc. Ultrașii ar fi cerut conducerii ca noul antrenor să fi cântat cel puțin o dată în viață din suflet "Oltenia, eterna Terra Nova" și "O iubire alb-albastră".

Șumudică, urmărit de trecutul rapidist

În privința lui Marius Șumudică, care era favorit pentru ocuparea funcției, conducerea echipei ar fi primit semnale puternice că nu este dorit de galerie, din cauza trecutului său rapidist, deși negocierile se aflau într-un stadiu avansat. Acesta a jucat patru sezoane la Rapid, clubul său de suflet, unde a și antrenat de trei ori, ca principal, asistent și antrenor la echipa secundă.

De asemenea, ultrașii ar fi semnalat că tehnicianul nu s-a născut, nu a jucat și nu a antrenat niciodată în Oltenia și nu știe care este spiritul oltenesc. Au fost aduse argumente că, deși "Șumi" a antrenat echipe de tradiție din toată țara, nu a fost sub contract niciodată cu FCU Craiova, CSU Craiova sau Pandurii, cele mai importante echipe din Sud-Vestul României, în ultimii 15 ani, și nu este destul de "oltean" pentru post. 

Neagoe este unchiul lui Pițurcă, marele inamic al familiei Mititelu

În privința lui Eugen Neagoe s-a adus în discuție gradul de rudenie cu Victor Pițurcă, tatăl acestuia fiind văr cu fostul selecționer. De numele lui Pițurcă, galeria leagă plecarea gratis a mai multor jucători și desființarea clubului, în 2014, iar antipatia a anulat faptul că Neagoe a jucat peste 120 de meciuri pentru "alb-albaștri", a câștigat campionatul, Cupa României și Supercupa, imediat după Revoluție, și a antrenat echipa de două ori, în 2005 și 2009. 

Grozavu este și el perceput ca având un pedigri dinamovist, având contracte mai ales la echipe din Moldova și Transilvania. Niculescu, Prepeliță și Săndoi se află sub contract cu echipe din Liga 1 și Liga 2 și nu pot fi mutați în acest sezon, ultimul având și un schimb tăios de replici, în august 2021, cu fanii Craiovei lui Mititelu, care îi reproșează atașamentul recent față de rivala CSU Craiova.

Stoican, considerat varianta cea mai convenabilă

În final, Flavius Stoican a bifat toate cerințele clubului. El s-a născut în județul Mehedinți, în orașul Vânju Mare, la 85km de Craiova, a fost crescut la juniorii clubului FC Drobeta-Turnu Severin și a jucat pentru Universitatea Craiova, între 1995 și 2002. El deține deja licența PRO de șase ani și, spre deosebire de Mutu, are o experiență de peste 10 ani în antrenorat, la echipe ca Dinamo, Chindia, CS Mioveni, FC Voluntari, Zimbru Chișinău, Pandurii Tg. Jiu, Poli Iași, Petrolul sau Viitorul Tg. Jiu. 

În plus, Stoican este cunoscut pentru atmosfera bună din vestiar și modul în care știe să-și apropie și apere jucătorii. "Nu se poate să văd jigniri în presă despre noi. Şi mama dacă vine o mănânc. O iau de limbă şi o mănânc. Îi mănânc limba, dacă vorbeşte urât despre jucători. Pentru mine, fotbaliştii sunt cei mai importanţi", declara acesta în trecut.

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies