Valeriu Iftime a anunțat noul antrenor de la FC Botoțani! Condiția care l-a făcut pe Flavius Stoican să plece 

valeriu iftime FC Botosani Flavius Stoican Marius Croitoru Superliga Valeriu Iftime
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 21 Mai 2023, 12:15
Data actualizarii: Duminica 21 Mai 2023, 12:16

Finanțatorul Btoșaniului a anunțat noul antrenor pe care-l va avea echipa în sezonul 2023-2024.

FC Botoșani a încheiat sezonul pe locul 11, la 3 puncte în spatele locului 8, care duce în barajul pentru Conference League. Astfel, Valeriu Iftime a luat decizia de a renunța la serviciile lui Flavius Stoican și de a apela la antrenorul cu care a avut cele mai bune rezultate: Marius Croitoru. 

Planul lui Valeriu Iftime: Stoican principal, Croitoru secund 

Însă, înainte de face mutarea pe banca tehnică, finanțatorul grupării din Moldova a dorit să-l pună pe Croitoru antrenor secund, responsabil și de scounting, și să continue cu Flavius Stoican. Numai că, fostul jucător de la Universitatea Craiova, Dinamo și Shakhtar Donetsk a refuzat propunerea lui Valeriu Iftime.

„Lucrurile sunt foarte clare, iar acum pot să și anunț oficial. Flavius Stoican va pleca de la FC Botoșani. În primă fază eu nu am dorit să se întâmple acest lucru, deși aveam clauză pusă și puteam să apelez oricând la ea. Dacă Stoican nu se clasa cu echipa pe unul dintre locurile 7-8 la sfârșitul play-out-ului puteam să renunț la el.

Însă, eu i-am spus lui Flavius că doresc să îl aduc în club pe poziția de antrenor secund pe Marius Croitoru, cel care se va ocupa și de scouting. Dar aici a fost o problemă, iar Flavius nu a acceptat. Marius Croitoru venea la FC Botoșani pe poziția lui Bobi Verdeș, antrenor secund.

Cum Stoican nu a acceptat, atunci ambele tabere am decis să batem palma și să ne despărțim. Marius o să vină pe poziția de antrenor secund, iar Mihai Ciobanu o să fie înstalat în funcția de antrenor principal. Din staff-ul nostru o să facă parte și Șchiopu. Îmi pare rău de Flavius Stoican. El a făcut treabă bună la noi, dar ca să fiu sincer mă așteptam la un parcurs mult mai bun al echipei mele în acest campionat. Am terminat sezonul foarte prost în clasament”, a declarat Valeriu Iftime pentru ProSport

Flavius Stoican și-a anunțat plecarea de la FC Botoșani, după victoria la scor cu CS Mioveni, 5-1 

„În orașul lui Eminescu am avut un decor de Bacovia. A fost un spectacol. Le mulțumesc și îi felicit pe jucători pentru că nu a fost un meci ușor. Era o stare de liniște și n-am vrut relaxare. Felicit publicul pentru că ne-a încurajat. A fost și retragerea lui Mihai Roman, debutul lui Ilas și plecarea mea. Toate lucrurile s-au finalizat cu un spectacol pentru că au fost multe goluri. Bravo lor, felicitări tuturor oamenilor care au fost aproape de noi în acest campionat, pentru că nu a fost ușor.

Mailat este unul dintre cei mai buni jucători din România. A crescut foarte mult în joc, a avut și reușite. Nu se va opri aici, știu cât de mult își dorește să aibă continuitate. Nu numai Mailat a fost unul dintre artizanii acestei mențineri în Liga 1, ci și ceilalți colegi - Dragu, Cioiu, Florescu, Roman și toți ceilalți. Plus linia de fund, Dican, Ivanov și ceilalți. Nu a fost un campionat ușor. Ați văzut ce emoții au fost, unele echipe au plâns, altele au emoții până la final, iar noi am avut și parte de momente de festivitate.

Părăsesc FC Botoșani împăcat sufletește, liniștit, mulțumit de ceea ce s-a întâmplat în această perioadă. Știți în ce situație a fost echipa când am venit. Fără să acuz pe cineva, era o situație delicată. Să mai glumim puțin, se trăgea în Botoșani ca în Ucraina, dar am făcut un grup cu acești băieți, cu bune, cu rele, cu goluri multe, cu spectacol și, până la urmă, am reușit. Îi felicit, vreau să le mulțumesc și conducătorilor, domnului Iftime, pentru că a fost aproape de noi, staff-ului, jucătorilor și oamenilor care au venit azi la stadion”, a spus Flavius Stoican, după partida cu CS Mioveni, câștigată cu 5-1. 

În cele 20 de meciuri ca antrenor principal la FC Botoșani, Flavius Stoican a bifat 7 succese, 6 rezultate de egalitate și 7 înfrângeri. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!