Fotbal intern

GALERIE FOTO Lupte de "câini"! Cine a câștigat duelul celor două Dinamo din Liga 4

În ziua în care clubul a împlinit 74 de ani, "Dinamo - MAI" a înfruntat "Dinamo - Badea". 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 11 Mai 2022, 22:49
Data actualizarii: Miercuri 11 Mai 2022, 23:08

După ceremonia de aniversare a 74 de ani de la înființarea clubului Dinamo și meciul demonstrativ între fostele legende ale secției de fotbal, dar la aceeași oră cu meciul în care handbaliștii alb-roșii se încununau campioni naționali pentru a șase oară consecutiv, în "Groapă" a avut loc derby-ul dinamovist in Liga 4. ACS FC Dinamo București, clubul controlat de Nicolae Badea și antrenat de Teodor Chiacu, fostul junior al clubului, a primit vizita celor de la CS Dinamo București, clubul din subordinea MAI, care este antrenat de Daniel Iftodi, fostul mare mijlocaș din Divizia A, în anii '90 și 2000. 

Cu 50 de spectatori în tribună, sub privirile lui Dorin Mateuț și Marin Dragnea, cu adulți și copii care făceau alergări de plăcere pe pista din jurul gazonului, pe o vreme caldă și un teren bun și cu un arbitraj fără probleme al brigăzii conduse de Iustin Isac, "Dinamo - MAI" s-a impus cu 4-1, după ce fusese egalată la unu, în startul reprizei secunde. Fiului lui Anghel Iordănescu, care a evoluat ca fundaș central la echipa oaspete, a fost eliminat în ultimul sfert de oră al meciului.

Spectacolul a fost unul agreabil, iar victoria a asigurat echipei lui Iftodi poziția de lider al Ligii 4 București, cu o etapă înainte de finalul sezonului regulat. Pentru "câinii" din subordinea MAI, cărora li s-a promis un stadion nou care ar trebui să fie inaugurat în 2024, urmează play-off-ul, unde va juca împotriva următoarelor trei clasate, apoi un meci de baraj cu reprezentanta județului Călărași. 

"A fost bine că am avut meci între două echipe cu numele Dinamo, pentru că a câștigat una dintre ele, în ziua când s-au împlinit 74 de ani de la înființarea clubului. Lăsând gluma la o parte, ne-a găsit această aniversare cu trei echipe cu numele Dinamo, cred că trebuia să fie una singură, dar asta este situația acum. Ei sunt clubul-mamă, noi suntem fosta societate a lui Nicolae Badea, care deține palmaresul istoric. Ei trag la promovare, noi avem mulți jucători tineri. Noi vrem să creștem jucători, să le dăm posibilitatea unor juniori să debuteze la seniori. Odată cu ei, vreau să cresc și eu, pentru că îmi place să fiu antrenor și să evoluez și eu în această meserie", a declarat Teodor Chiacu, antrenorul lui ACS FC Dinamo, la finalul partidei. 

De cealaltă parte, Daniel Iftodi, antrenorul câștigătorilor, a spus că "noi ținem de CS Dinamo, ei sunt ai domnului Badea. Noi suntem 'Dinamo Clasic', ca să spun așa. Suntem pe primul loc și vrem să promovăm în Liga 3. nu am vrut să demonstrăm nimic în acest meci, noi încercăm să câștigăm toate meciurile. Noi vrem să alcătuim o echipă bună, să câștigăm toate meciurile din perioada următoare și vrem să promovăm. Poate vom reuși să ajungem ca CSA Steaua, până aproape de Liga 1, dar o luăm pas cu pas.

Avem și jucători cu experiență, avem și jucători tineri, pentru acest meci am avut și ceva absențe, câțiva jucători accidentați. Victoriile aduc încredere băieților, le-am cerut să fie concentrați, așa că nu a contat că adversara noastră s-a numit tot Dinamo și am jucat de 11 mai. Avem și o supărare, pentru că toate echipele calificate în play-off au fost de acord să jucăm pe stadionul Dinamo, mai ales că vor fi ultimele meciuri înainte de demolare, dar AMFB a decis să jucăm pe Romprim, unde nu e un gazon la fel de bun".

Modifică setările cookies