VIDEO EXCLUSIV Dănuț Lupu aruncă bomba: "V-ați gândit că s-ar putea ca CS Dinamo să-și facă echipă? Ar fi cea mai bună variantă!"

Dănuț Lupu, fostul jucător al lui Dinamo, a comentat la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena, ultimele informații venite de la clubul din Ștefan cel Mare.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Aprilie 2022, 13:36
Data actualizarii: Marti 26 Aprilie 2022, 13:36

Obligată să își schimbe sigla și să nu mai folosească în scopuri comericale sintagma FC Dinamo, după o notificare trimisă în acest sens de Nicolae Badea, formația bucureșteană a demarat deja un concurs pentru o nouă emblemă a clubului, care ar urma să fie folosită din vară.

Dănuț Lupu: "O echipă de fotbal a CS Dinamo, cea mai bună variantă"

Dănuț Lupu nu consideră că sigla lui Dinamo din ultimii 20 de ani, cu cei doi câini, va constitui o pierdere pentru club, fostul mijlocaș fiind de părere că adevărata emblemă a clubului este cea cu litera D.

Mai mult, Lupu se așteaptă ca la Dinamo să existe în următorii ani o situație asemănătoare cu cea din conflictul FCSB - CSA Steaua și crede că o echipă departamentală a CS Dinamo ar fi cea mai bună variantă în momentul de față.

"Să fim serioși! Sigla lui Dinamo e cea cu D-ul, niciodată n-a fost cea cu câinii. Aceea cu câinii a venit în 2002. Sigla lui Dinamo, a CS Dinamo, e cea cu D, nicidecum cea cu câinii. Sigla cu D e a CS Dinamo, nu e a nimănui, numai a lui CS Dinamo. V-ați gândit că s-ar putea ca CS Dinamo să-și facă echipă în 3-4 ani? Eu cred că ar fi cea mai bună soluție. Nu echipa domnului Badea, ci CS Dinamo.

Uitați-vă și în Italia, au luat 60 de medalii la Jocurile Olimpice, toți cei care au luat medalii sunt de la echipe departamentale. Asta cu n-ai voie să promovezi ca echipă departamentală... la Jocurile Olimpice, cei care au luat medalii din lotul Italiei sunt din cluburi departamentale

CS Dinamo la handbal joacă în Champions League. Și vin jucătorii de la Barcelona, avem un antrenor care a câștigat de 3-4 ori Champions League. Care e problema? Cele mai mari performanțe ale sportului românesc le-au avut echipele departamentele. Au o stabilite și o disciplină", a spus Dănuț Lupu, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena.

Dinamo a primit o notificare din partea lui Nicolae Badea

Dinamo vrea să-și schimbe sigla și denumirea, în cadrul unui proces mai amplu de rebranding. 

Clubul a primit o notificare din partea lui Nicolae Badea, care deține echipa CS FC Dinamo (Liga 4) și drepturile comerciale pentru sigla actuală și denumirea "Fotbal Club Dinamo", și cere un milion de euro, dacă acestea vor mai fi folosite pe tricourile sau materialele de marketing vândute de echipa din Liga 1. 

Iuliu Mureșan, administratorul special al "câinilor", și Răzvan Zavăleanu, administratorul judiciar al clubului, lucrează intens la rezolvarea problemei. Conducerea vrea să lanseze o nouă siglă și schimbe denumirea echipei în "Dinamo 1948", după ce va cere părerea DDB și a fanilor în privința mai multor logo-uri selectate. Acest lucru ar ajuta clubul să încaseze până la 1 milion de euro pe an, doar din produsele de marketing vândute. 

Modifică setările cookies