Încă un caz Farul - FCSB! Un nou derby amânat în fotbalul românesc din cauza multelor absențe din lot

united galati amanare Autobergamo Deva futsal Liga 1 Futsal Fotbal intern
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 08 Noiembrie 2021, 13:29
Data actualizarii: Luni 08 Noiembrie 2021, 13:41

Derby-ul mult așteptat din Liga I la futsal dintre CS United Galați și Autobergamo Deva a fost amânat la cererea grupării gălățene. 

Farul - FCSB, amânat din același motiv

Meciul dintre United Galați și Autobergamo Deva trebuia să aibă loc mâine, 9 noiembrie, de la ora 18.00, în Sala "Siderurgistul" din Galați. Oficialii vicecampioanei României au invocat numărul mare de jucători indisponibili din lotul echipei pregătite de Florin Ignat. Gălățenii au mai mult de șapte jucători accidentați și niciun portar valid. 

Situația amintește de cea din Liga 1, acolo unde partida FCV Farul Constanța - FCSB a fost amânată, la solicitarea clubului bucureștean, care că nu a avut la dispoziție 13 jucători valizi din cauza infectărilor cu Covid-19 și a accidentărilor. Partida trebuia să se dispute pe 24 octombrie, dar a fost reprogramată pe 4 noiembrie, FCSB câștigând restanța cu 1-0. 

United Galați, cu lotul afectat de programul încărcat

Echipa gălățeană a reprezentat România în sezoanele 2019-2020 și 2020-2021 ale UEFA Futsal Champions League, ultima dată după desființarea campioanei Imperial WET Miercurea Ciuc, dar acuză programul încărcat, care a dus la accidentări pentru mulți fotbaliști din lot. La numai două zile după turneul Main Round din Ucraina, unde a jucat împotriva campioanelor din Ucraina (Uragan Ivano-Frankivsk), Kosovo (FC Liqeni) și Azerbaidjan (Araz Naxcivan), "tigrii" au disputat meciul cu Clujana Cluj-Napoca (4-0). 

La această partidă, din lipsă de efectiv, clubul a fost nevoit să-i înscrie pe foaie, cu drept de joc, pe delegatul echipei, Alexandru Tănăsilă, și pe antrenorul secund, Viorel Cojoc, retras din activitate de mai bine de doi ani, acesta din urmă fiind nevoit să și intre pe teren. De asemenea, pe foaia oficială s-au găsit și sportivi accidentați, implicit inapți pentru efort, doar pentru a respecta limita minimă a jucătorilor eligibili pentru naționalele României. Momentan, clasamentul Ligii 1 Futsal este condus de FK Odorheiu Secuiesc (18 puncte, 7 meciuri), formație urmată de CS United Galați (16p, 7m), Autobergamo Deva (16p, 6m) și CFR Timișoara (12p, 7m).

Cele două cluburi se acuză reciproc de lipsă de fair-play

"Am notificat încă de joi, 4 noiembrie, Federația Română de Fotbal că suntem în imposibilitatea susținerii acestui joc la data stabilită inițial, în ciuda nemulțumirii, altfel firești, a grupării hunedorene exprimate deja în social-media prin însuși președintele Dorin Popa. Dar refuzăm cu obstinație să primim lecții de fair-play și profesionalism de la reprezentantul unei grupări care, la finalul sezonului precedent, a refuzat să dispute Finala Mică a Ligii 1 de futsal. Abia aceasta este definiția desconsiderării competiției", se transmite în comunicatul echipei CS United Galați.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!