Fotbal intern

Gigi Becali, prima reacție după ce a aflat că Edi Iordănescu va deveni selecționer

Edi Iordănescu s-a întâlnit sâmbătă cu șefii FRF pentru a pune la punct ultimele detalii privind contractul cu FRF.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 09:46
Data actualizarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 10:04

Gigi Becali l-a înlocuit pe Edi Iordănescu, pe banca FCSB-ului, cu Anton Petrea, iar formația roș-albastră a smuls duminică seara o remiză, pe Arena Națională, cu CFR, scor 3-3, după un gol marcat de Iulian Cristea pe final. 

Cu o zi înainte, știrea care a ținut capul de afiș în România a venit de la Casa Fotbalului, unde Edi Iordănescu s-a întâlnit, alături de avocații săi, cu Burleanu și Stoichiță.

Gigi Becali, prima reacție despre numirea lui Edi Iordănescu pe banca tricolorilor

În proporție de 90 la sută, fiul lui Anghel Iordănescu va deveni selecționerul României, după ce mai-marii de la FRF n-au ajuns la un acord cu Ladislau Boloni.

"Eu nu mai pot să fiu certat cu oamenii. Eu chiar dacă mă înjur nu mă cert cu oamenii. Ce treabă am eu cu echipa națională? Nu mai am treabă, nu mă mai interesează.

Edi e un antrenor bun, un antrenor care cunoaște, știe, a făcut treabă la noi, dar pe mine nu mă mai interesează cât e conducerea asta la Federație (n.r. - Răzvan Burleanu președinte). Din moment ce ei condamnă, ei fac, ei dreg, nu mă mai interesează", a declarat Gigi Becali, la televiziunea Digi Sport.

Gigi Becali, atac la FRF

Patronul FCSB-ului a făcut apoi referire și la un subiect care a surprins lumea sportului. Federaţia Română de Fotbal va primi finanţare de la bugetul de stat 'în aceleaşi condiţii aplicabile tuturor celorlalte federaţii'', a afirmat, recent ministrul Sportului, Eduard Novak, după o întâlnire cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Becali a rămas cu un gust amar după ce a aflat informația. "Vă spun ceva, țineți minte, când tu iei bani de la statul român, de la Ministerul Sportului, atât timp cât ești finanțat din bani publici nu mai poți să faci figuri. Vrăjeala asta că nu vor veni la ei... se duc direct prin voi, luați bani publici, la revedere! Gata! Luați bani publici, sub control! Toți sunteți sub control de stat pentru că luați bani publici, gata!", a declarat Gigi Becali, duminică seara, la televiziunea Digi Sport. 

Ce spunea Becali când Iordănescu a plecat de la FCSB

"Pe Iordănescu nu l-am dat eu afară, a plecat el. Dacă îl dădeam afară, trebuia să dau banii, adică 500.000 de euro clauza. Şi chiar dacă ar fi aşa, ce, am încălcat legea? Care rezultate a avut? Ce a făcut? Nu a obţinut 22 de puncte din 24... Sunt 22 din 29. Mie nu-mi convine. A venit el când aveam 7 puncte distanţă faţă de CFR Cluj. Acum sunt 8. Aşa facem noi socoteala. Nu am încercat să-l conving să mai rămână. Nu îmi pare rău că a plecat. Foarte bine dacă jucătorilor le pare rău. Eu nu regret că a plecat, mai bine că am scăpat. 

Ce să fac? Să-l ţin legat? Cum să-l conving? Chiar îi găsesc scuze, că a fost Covid, că a lipsit Coman, ba accidentări... a ajutat Dumnezeu şi am ajuns unde suntem, că puteam fi şi mai rău. Dar asta nu înseamnă că eu, ca patron, nu am voie să spun că nu joacă echipa... că altfel el se supără şi activează o clauză şi banii îi donează la oameni. Păi tu te joci cu mine?

De la el au plecat toate tâmpeniile astea şi s-au iscat toate nebuniile astea. Că, vezi Doamne, a fost lezat c-am spus că nu joacă echipa. Păi tu eşti antrenor şi comunici cu şefii de galerie? Aşa se face? El credea că o să-l ţină galeria (n.r. - în funcţie). Ai ceva la cap? Păi galeria te ţine vreodată? Ce, suntem la Partidul Comunist Român, să mergem la sindicat?", afirma Becali, pe 15 noiembrie.

Modifică setările cookies