Fotbal intern

Burleanu tot caută selecționer, dar primește și o veste bună de la șeful MTS, Carol Eduard Novak

Premieră în România! 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 17 Ianuarie 2022, 17:59
Data actualizarii: Luni 17 Ianuarie 2022, 18:06

Federaţia Română de Fotbal va primi finanţare de la bugetul de stat 'în aceleaşi condiţii aplicabile tuturor celorlalte federaţii'', a afirmat, luni, ministrul Sportului, Eduard Novak, după o întâlnire cu preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Novak spune că fotbalul este unul dintre sporturile în care există potenţial pentru obţinerea unor performanţe. "Întâlnirea de astăzi, cu reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal, a avut ca obiectiv restabilirea a ceea ce apreciez că ţine de normalitate, în raport cu obiectivele ministerului, dar şi ale sportului, în general. Pentru prima dată, Ministerul Sportului va acorda finanţare acestei federaţii, în aceleaşi condiţii aplicabile tuturor celorlalte. 

Este un pas important în reclădirea relaţiei instituţionale, dar mai ales o investiţie în viitor. În toate ramurile şi disciplinele sportive trebuie construită baza de selecţie, iar fotbalul este unul dintre sporturile iubite, importante, în care România a avut rezultate notabile multă vreme şi pentru care există un mare potenţial. Printre obiectivele noastre prioritare în acest an se află finanţarea academiilor de fotbal pentru copii şi juniori, iar printr-o relaţie corectă şi funcţională cu FRF, rezultatele pot fi cele pe care ni le dorim cu toţii", a scris Novak, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit agerpres, Ministrul Eduard Novak anunţase la finalul anului trecut că Ministerul Sportului va finanţa începând cu 2022, pentru prima oară, academiile de copii şi juniori ale cluburilor de fotbal din România.

"Mă aşteptam la performanţe mai bune ale lotului naţional de fotbal. În 2022 ne dorim foarte mult să finanţăm academiile de fotbal de copii şi juniori afiliate FRF. Cine are cluburi de copii şi juniori, prin Federaţia Română de Fotbal, o să finanţăm aceste academii", a declarat Novak.

El a precizat că Federaţia Română de Fotbal va fi finanţată în baza cererilor depuse de către cluburile care au academii. Federaţia Română de Fotbal, entitatea cu cel mai mare număr de sportivi legitimaţi, nu primeşte finanţare de la bugetul de la stat prin Ministerul Sportului. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies