becali Ciprian Deac FCSB Gigi Becali Mihai Stoica Fotbal intern

Becali nu uită momentul în care a pierdut un fotbalist esențial din cauza lui Mihai Stoica. "I-am reproșat tot timpul"

FCSB a remizat duminică seara, scor 3-3 cu CFR Cluj, într-un meci din etapa a 22-a a Ligii 1. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 08:14
Data actualizarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 08:26

Partida disputată pe Arena Națională a fost una dintre cele mai spectaculoase din acest sezon, cu goluri memorabile și acțiuni bine lucrate la ambele porți. 

Ca și în alte confruntări, Ciprian Deac a reprezentat unul dintre oamenii-cheie din mecanismul lui Dan Petrescu, iar evoluția sa a fost remarcată și de Gigi Becali.

Latifundiarul a vorbit despre șansele la titlu, cu trimiteri la un episod în care l-a pierdut pe Ciprian Deac, sfătuit greșit de prietenul său, Mihai Stoica.

"La campionat, având în vedere că echipele sunt foarte slabe, campionatul e foarte slab, sunt șanse mici, dar, având în vedere că noi jocurile tari le-am jucat, iar ei au jocurile tari de jucat și având în vedere că ei, în a doua repriză, n-au mai făcut pressing pentru că au o vârstă puțin mai mare, să zicem că e echilibrat. 

Dar șansele sunt mari pentru ei. E echipă solidă, puternică, n-ai ce să spui. Singurul lucru pe care l-aș dori e... Deac, nu să se accidenteze, că nu e frumos, dar să plece în altă parte, de aș putea să scap de el...", a spus Becali, duminică seara, la televiziunea Digisport.

În iulie 2012, Deac revenea în România după o experiență ratată în Germania, la Schalke, unde fusese vândut de Rapid. Mijlocașul avea 25 de ani și a fost foarte aproape de a semna cu Steaua, însă a ajuns, în cele din urmă la CFR, formație condusă în urmă cu un deceniu de Arpad Paszkani și Iuliu Mureșan.

"El a luat toate campionatele, el face tot! Eu am vrut să-l iau cu 5.000 salariu, dar i-am reproșat asta lui MM tot timpul. El mi-a zis: 'Băi, Gigi, e terminat!'. Venise după accidentări în Germania. L-au luat ei, am vrut după să-l iau cu 20.000 salariu, semnasem contractul cu el, venise la București și mi-a zis că vorbește cu familia. După i-a făcut o altă ofertă CFR și a rămas la ei", a mai adăugat Becali.

  • Deac a prins doar cinci meciuri la Schalke, două în Bundesliga și trei în Liga Campionilor. Actualul component al celor de la CFR i-a avut colegi, printre alții, pe Christoph Metzelder, Manuel Neuer, Raul Gonzalez sau Klaas-Jan Huntelaar.

Impresarul Florin Manea a negociat atunci contractul lui Deac cu oficialii celor de la Schalke și a dezvăluit cum a reușit să-i obțină acestuia un salariu de 35.000 de euro pe lună + bonusuri.

„Trebuie să fii inteligent, să știi cum să negociezi. Să vă povestesc cum a fost cu Magath și Deac. Când am ajuns acolo, mi-a zis Magath: 'Băi române, voi, jucătorii români, luați bani fără să jucați! Uite cum îi fac lui Deac: Îi dau 25.000 pe lună, plus 15.000 la fiecare punct câștigat, dacă joacă'. Nu prea ai ce să zici la chestia aceasta.

Eu nu credeam foarte tare că o să joace. Știam că e greu, venea de la CFR. Mă gândeam apoi cum să-i mai măresc salariul. I-am zis lui Magath: 'Mister, se dezbracă și el în vestiar cu Raul, cu Farfan, fă-i și lui măcar 35.000'. A spus: 'Nu, doar 30.000!' N-am mai spus nimic. Dacă mai ziceam ceva, mă trimitea în România cu următorul avion.

Merg apoi la Ciprian și-i zic de 30.000. Îmi zice: 'Florine, cam puțin!' Ajung jos, pregătește contractul, iar Magath îi zice celui care semna actele: «Fă-i 35.000! Mi-a zis: 'Mi-a plăcut de tine. Dacă mai ziceai ceva în momentul ăla, eu te trimiteam acasă. Dar pentru că n-ai spus, ți-am dat 35.000, cât ai vrut'”, a povestea anul trecut Florin Manea, potrivit Gsp.ro. 

  • 3 milioane de euro valora Deac în 2010
  • 26 de selecții a strâns Deac în echipa națională
  • 1,1 milioane de euro valorează Deac în prezent

CFR Cluj rămâne la o distanță de 10 puncte față de FCSB după meciul de aseară.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!