Fotbal intern

Becali nu uită momentul în care a pierdut un fotbalist esențial din cauza lui Mihai Stoica. "I-am reproșat tot timpul"

FCSB a remizat duminică seara, scor 3-3 cu CFR Cluj, într-un meci din etapa a 22-a a Ligii 1. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 08:14
Data actualizarii: Luni 24 Ianuarie 2022, 08:26

Partida disputată pe Arena Națională a fost una dintre cele mai spectaculoase din acest sezon, cu goluri memorabile și acțiuni bine lucrate la ambele porți. 

Ca și în alte confruntări, Ciprian Deac a reprezentat unul dintre oamenii-cheie din mecanismul lui Dan Petrescu, iar evoluția sa a fost remarcată și de Gigi Becali.

Latifundiarul a vorbit despre șansele la titlu, cu trimiteri la un episod în care l-a pierdut pe Ciprian Deac, sfătuit greșit de prietenul său, Mihai Stoica.

"La campionat, având în vedere că echipele sunt foarte slabe, campionatul e foarte slab, sunt șanse mici, dar, având în vedere că noi jocurile tari le-am jucat, iar ei au jocurile tari de jucat și având în vedere că ei, în a doua repriză, n-au mai făcut pressing pentru că au o vârstă puțin mai mare, să zicem că e echilibrat. 

Dar șansele sunt mari pentru ei. E echipă solidă, puternică, n-ai ce să spui. Singurul lucru pe care l-aș dori e... Deac, nu să se accidenteze, că nu e frumos, dar să plece în altă parte, de aș putea să scap de el...", a spus Becali, duminică seara, la televiziunea Digisport.

În iulie 2012, Deac revenea în România după o experiență ratată în Germania, la Schalke, unde fusese vândut de Rapid. Mijlocașul avea 25 de ani și a fost foarte aproape de a semna cu Steaua, însă a ajuns, în cele din urmă la CFR, formație condusă în urmă cu un deceniu de Arpad Paszkani și Iuliu Mureșan.

"El a luat toate campionatele, el face tot! Eu am vrut să-l iau cu 5.000 salariu, dar i-am reproșat asta lui MM tot timpul. El mi-a zis: 'Băi, Gigi, e terminat!'. Venise după accidentări în Germania. L-au luat ei, am vrut după să-l iau cu 20.000 salariu, semnasem contractul cu el, venise la București și mi-a zis că vorbește cu familia. După i-a făcut o altă ofertă CFR și a rămas la ei", a mai adăugat Becali.

  • Deac a prins doar cinci meciuri la Schalke, două în Bundesliga și trei în Liga Campionilor. Actualul component al celor de la CFR i-a avut colegi, printre alții, pe Christoph Metzelder, Manuel Neuer, Raul Gonzalez sau Klaas-Jan Huntelaar.

Impresarul Florin Manea a negociat atunci contractul lui Deac cu oficialii celor de la Schalke și a dezvăluit cum a reușit să-i obțină acestuia un salariu de 35.000 de euro pe lună + bonusuri.

„Trebuie să fii inteligent, să știi cum să negociezi. Să vă povestesc cum a fost cu Magath și Deac. Când am ajuns acolo, mi-a zis Magath: 'Băi române, voi, jucătorii români, luați bani fără să jucați! Uite cum îi fac lui Deac: Îi dau 25.000 pe lună, plus 15.000 la fiecare punct câștigat, dacă joacă'. Nu prea ai ce să zici la chestia aceasta.

Eu nu credeam foarte tare că o să joace. Știam că e greu, venea de la CFR. Mă gândeam apoi cum să-i mai măresc salariul. I-am zis lui Magath: 'Mister, se dezbracă și el în vestiar cu Raul, cu Farfan, fă-i și lui măcar 35.000'. A spus: 'Nu, doar 30.000!' N-am mai spus nimic. Dacă mai ziceam ceva, mă trimitea în România cu următorul avion.

Merg apoi la Ciprian și-i zic de 30.000. Îmi zice: 'Florine, cam puțin!' Ajung jos, pregătește contractul, iar Magath îi zice celui care semna actele: «Fă-i 35.000! Mi-a zis: 'Mi-a plăcut de tine. Dacă mai ziceai ceva în momentul ăla, eu te trimiteam acasă. Dar pentru că n-ai spus, ți-am dat 35.000, cât ai vrut'”, a povestea anul trecut Florin Manea, potrivit Gsp.ro. 

  • 3 milioane de euro valora Deac în 2010
  • 26 de selecții a strâns Deac în echipa națională
  • 1,1 milioane de euro valorează Deac în prezent

CFR Cluj rămâne la o distanță de 10 puncte față de FCSB după meciul de aseară.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies