Victor Piturca FRF Ladislau Boloni Piturca - Boloni selecționer naționala Nationala

Victor Pițurcă, reacție aspră după ce au picat negocierile dintre FRF și Ladislau Boloni

Edi Iordănescu e selecționerul naționalei până în 2024. 

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 01 Februarie 2022, 19:47
Data actualizarii: Marti 01 Februarie 2022, 20:02

Lumea fotbalului s-a împărțit după ce Ladislau Boloni a spus de ce au picat negocierile cu FRF.

Gică Popescu l-a criticat dur pe antrenorul stabilit în Franța, iar alte personaje din fotbalul românesc au susținut că Boloni ar fi fost varianta ideală. În  cele din urmă Răzvan Burleanu, șeful FRF, l-a numit selecționer pe Edward Iordănescu. 

  • Marius Lăcătuș, Victor Pițurcă și Ladislau Boloni

Fost coleg cu Boloni în echipa Stelei care cucerea Cupa Campionilor Europeni, Victor Pițurcă și-a exprimat marți seara o opinie categorică. Pițurcă, unul dintre antrenorii naționalei după 1989, afirmă că valoarea și experiența lui Boloni îl transformau în omul ideal pentru prima reprezentativă.

"Venea cu o piatră în pantof!"

"Să-l ai pe Boloni în mână, să beneficiezi de serviciile lui și să îi ceri să termine pe primnele două locuri după câteva meciuri, mi se pare fantastic. Nu poți să-i ceri lui Loți Boloni asta, lui Edi Iordănescu poți să-i ceri. El când venea la echipa națională venea cu o piatră în pantof, nu se simțea bine. Ei trebuiau să știe că el are nevoie de câteva jocuri la echipa națională să evalueze jucătorii. Nici Edi Iordănescu nu știe valoarea jucătorilor până nu se lovește de jocuri", a declarat Victor Pițurcă, marți seara, la televiziunea Digi Sport. 

Boloni a explicat, în urmă cu o săptămână, cum au decurs negocierile cu Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță. Selecționerul României din urmă cu 20 de ani s-a arătat mâhnit de clauzele care i s-au impus.

Explicația lui Boloni

"În cariera mea de antrenor am semnat multe contracte, am stat de vorbă cu mulți oameni care aparțineau elitei fotbalului european, dar niciodată nu m-am izbit de atâtea probleme, pentru mine, ilogice. Nu m-am izbit niciodată de atâtea probleme care, pentru dumneavoastră, ar putea fi probleme minore. Mă deranjau atât de mult încât simțeam că va fi greu să dau totul. Dacă Boloni vine acasă, atunci Boloni trebuie să reușească. Pentru a reuși, trebuie să dai 150% din tine. Cred că lipsa acestei logici mă împiedica să fac pasul înainte.

Luând în mână contractul propus, am văzut obiectivul principal, calificarea la Campionatul European, obiectiv care m-ar fi interesat foarte, foarte mult. Dacă ai acest obiectiv pentru care nu ai așa de mult timp, dar oricum aveam proiectele mele cum să ajung să pot munci. Îmi dădeam seama că, de fapt, obiectivul principal vine pe plan secundar. Un alt obiectiv intermediar, pe care îl consideram ca o piedică și m-a pus foarte mult pe gânduri.

Eram în orice moment prezent pentru discuții, care au durat foarte mult timp. Boloni a fost tot timpul prezent și încă o chestie care a fost deranjantă. În general spunem că nu vorbim despre bani, dar partea financiară au fost discuții absolut inutile, dar interesante. Nu a fost niciodată o problemă pentru mine. Nu am prezentat absolut nicio problemă. În concluzie, ce pot să vă spun e că supărat nu sunt, dar trist da.

Voiam să mă folosesc de această competiție (n.r. - Liga Națiunilor) pentru a pregăti echipa națională pentru preliminariile Campionatului European. Propunerea mea, de a șterge obiectivul intermediar, a fost respinsă. Ceea ce m-a deranjat deosebit de mult, mi-au spus că nu pot ține un antrenor care nu câștigă, pentru că au alte obiective. Atunci de ce dracu mă cauți pe mine? Acest tratament pe mine mă deranja”, a explicat Ladislau Boloni.

Modifică setările cookies