edi iordanescu selectioner romania Nationala

VIDEO Edi Iordănescu, noul selecționer al României! Primele declarații

Edi Iordănescu a fost prezentat oficial ca selecționer al echipei naționale. Acesta semnat un contract cu FRF valabil până în 2024.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Ianuarie 2022, 17:52
Data actualizarii: Marti 25 Ianuarie 2022, 17:54

Răzvan Burleanu, despre prezentarea lui Edi Iordănescu

„Astăzi suntem aici în fața dumneavoastră să-l prezentăm pe noul selecționer al naționalei. Elementele principale care au contat în această decizie au fost disponibilitatea și dorința de a reuși. La acestea se adaugă și experiența de antrenor, spiritul său analitic, cunoașterea la zi a fotbalului românesc dar și un avantaj, că a lucrat aproape cu toți jucătorii pe care îi avem astăzi la nivel de echipă națională. Este un antrenor tânăr, dar cu o experiență foarte mare la nivelul Ligii 1. În ceea ce privește contractul, se întinde pe următoarele două campanii de calificare. Un contract care ne-am dori să se întindă pe următorii doi ani și jumătate”, a spus Răzvan Burleanu

Primele declarații ale lui Edi Iordănescu

„Înainte de toate vreau să mulțumesc domnului președinte, întregii conduceri a FRF pentru încredere. Contează foarte mult pentru mine, am simțit încredere în munca pe care putem s-o facem împreună. Noi toți ne-am fi dorit calificări, e de discutat în ceea ce înseamnă rezultatele, dar munca lor a fost una bună, au muncit să construiască un mediu bun pentru performanță și au participat în mod activ la promovarea unor jucători tineri. În ceea ce mă privește mă încearcă un sentiment profund de bucurie, de mândrie, de entuziasm. Am încredere că putem împreună cu băieții, cu conducerea FRF și cu încrederea dumneavoastră să construim o echipă care să ne facă mândri din nou și să producem performanțe, așa cum toată lumea așteaptă.

Vin cu toată deschiderea, mă simt extrem de bucuros și de onorat. Sunt mândru de realizările tatălui meu, m-am inspirat de-a lungul timpului din ele. Când am plecat în această meserie am îmbrățișat tot ceea ce înseamnă aceste provocări. După cum mă știți, pun foarte mult preț pe detalii. Pentru mine a fost foarte important să înțeleg toate așteptările. Au fost etape firești pe care le-am parcurs împreună, ajungând la un punct final care mă bucură.

Eu am spus că orice antrenor își dorește să fie prima variantă, eu am fost tot timpul prima variantă la echipele la care am activat. În ceea ce înseamnă echipa națională, eu cred că am demonstrat că am capacitatea să pun în plan secund orice fel de orgoliu, latura financiară aproape că nu a contat, pentru că este și ea importantă pentru orice antrenor. Focusul meu a fost total pentru discuțiile cu domnul Stoichiță și domnul președinte, cu ei am interacționat cel mai mult.

Despre accidentarea lui Ianis Hagi - „O veste proastă atât pentru el cât și pentru noi toți, o să-mi doresc să vorbesc cu el în cel mai scurt timp, este un jucător cu foarte mult potențial, a început să demonstreze lucruri. Traversa o perioadă foarte bună și cu siguranță ne va afecta. Trebuie încurajat, trebuie susținut și trebuie să avem răbdarea necesară pentru a-l recâștiga”

Despre susținerea politică - „Am fost susținut de americani. E bine că ați deschis acest subiect, cred că putem să-l închidem odată pentru totdeauna. În 12 ani am fost activ, am fost implicat în mai multe proiecte. Cred că în acești 12 ani, puterea politică s-a schimbat de cel puțin 20 de ori. Nu cred că cineva a făcut o pasiune pentru mine, consider că cine a spus asta îmi aduce un afront important în ceea ce înseamnă munca mea. Toate echipele pe care le-am preluat au mers în sus, chiar dacă au fost cazuri când nu am dus la capăt un proiect. Cred că cine susține acest lucru este lipsit de logică elementară sau este doar rău intenționat. Dacă politicul s-ar fi implicat, înseamnă că mai face și lucruri bune””, a spus Edi Iordănescu.

25 ianuarie, ora 17:00: Edi Iordănescu este prezentat ca noul selecționer al echipei naționale.

25 ianuarie, ora 09:30 Comitetul Executiv al FRF votează astăzi noul selecționer al României

Comitetul Executiv al FRF se va întâlni astăzi pentru a vota propunerea de selecționer a președintelui Răzvan Burleanu: Edi Iordănescu. Dacă va trece de votul comisiei, Iordănescu jr. va fi prezentat oficial la ora 17:00.

„Întâlnirea va fi organizată la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia, în condiții de distanțare socială și respectând toate măsurile de protecție împotriva COVID-19.

La finalul ședinței de Comitet Executiv, dar nu mai devreme de ora 17:00, la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia va avea loc o conferință de presă.

Accesul jurnaliștilor va fi permis începând cu ora 16:30 doar pe baza certificatului digital COVID. Pe toată durata evenimentului se va purta mască de protecție”, se arată în comunicatul FRF.


24 ianuarie, ora 9:00 S-a aflat care va fi stafful lui Edward Iordănescu! Conform Prosport, doi dintre antrenorii cu care va colabora fostul antrenor de la FCSB și CFR sunt Leontin Toader (antrenor cu portarii, 57 de ani) și Florin Constantinovici (antrenor secund, 53 de ani). Aceștia au fost propuși de Răzvan Burleanu, iar Iordănescu jr. urmează să își selecteze singur o parte dintre colaboratori.


Ora 19:19 După aproape două ore, Edi Iordănescu a plecat de la sediul FRF și a fost reținut în declarații, mărturisind că Mihai Stoichiță va oferi detalii despre ceea ce s-a întâmplat la întâlnire. 

"Sunt șanse foarte mari, mai multe nu pot să spun. Toate detaliile le va oferi Mihai Stoichiță. Tot ce pot să spun este că-mi doresc foarte mult, de aceea sunt aici", a declarat Edi Iordănescu la ieșire.


Ora 17:50 La sosirea la sediul FRF, Edi Iordănescu a vorbit pentru câteva secunde cu jurnaliștii prezenți la locație. Întrebat dacă totul merge ok cu negocierile pentru preluarea funcției de selecționer al României, acesta a răspuns scurt: "Vedem acum!"


Ora 17:30  Potrivit informațiilor Pro TV și Sport.ro. Avocații antrenorului în vârstă de 43 de ani s-au întâlnit azi cu juriștii FRF pentru a pune la punct toate detaliile, știut fiind că Iordănescu jr e un tehnician atent la toate amănuntele, așa cum a fost și în cazul "relației" cu FCSB, ultima echipă antrenată. 

În jurul orei 17:00, Edi Iordănescu a ajuns la sediul FRF de lângă Arena Națională pentru a se întâlni cu Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță. 99 la sută, fiul lui Anghel Iordănescu va bate palma în acestă seară cu oficialii Federației Române de Fotbal. 

Edi Iordănescu a dus o luptă umăr la umăr cu Adrian Mutu, după ce Ladislau Boloni i-a tot amânat pe mai-marii de la Casa Fotbalului. Boloni a venit de la Nisa, s-a întâlnit cu Burleanu, însă a avut unele solicitări pe care șeful FRF n-a reușit să i le îndeplinească. 

”Subiectul sensibil a fost durata contractului și clauzele. Poți semna pe doi ani, dar, de fapt, există o clauză prin care poți fi dat afară în șapte luni. Munca la o echipă de club e diferită. La națională, ai două meciuri amicale, apoi începi campania pentru Liga Națiunilor. Peste noapte, să vii cu filosofia ta, să construiești o echipă din mers cu cinci zile inainte de meci este complicat.

Una e să îi urmărești și să vezi exprimarea lor la echipa de club și alta e să intri în contact cu ei și să vezi dacă respectă ce vrei tu să facă. S-a ajuns aici. A fost extrem de complicat pentru că dacă ești pe locul patru înseamnă că nu ai câștigat niciun meci. Te gândești și la chestia asta. Cred că se va anunța selecționerul înainte de a se relua campionatul. Este nevoie de organizare", spunea, recent, Ilie Dumitrescu, la televiziunea Digi Sport. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!