Real Madrid buget modernizare stadion New Santiago Bernabeu Santiago Bernabeu Fotbal extern

Profitul imens al noului stadion al lui Real Madrid va menține clubul în elita fotbalului european 

Cât costă modenizarea arenei din Madrid și ce încasări uriașe va aduce clubului. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 15 Decembrie 2021, 11:15
Data actualizarii: Miercuri 15 Decembrie 2021, 11:24

Real Madrid a împrumutat în total 900 de milioane de dolari pentru renovarea stadionului "Santiago Bernabeu", sumă ce va fi returnată în 30 de ani, cu o dobândă maximă de 2.5%. De curând, "galacticii" au securizat un împrumut de 253 de milioane de dolari de la băncile americane JP Morgan și Bank of America, care a adus ultima tranșă necesară pentru terminarea lucrărilor. 

Se preconizează că modernizarea arenei va aduce un surplus anual de 169 de milioane de dolari, care va putea fi investit în transferuri sau în mărirea salariilor pentru vedetele echipei. Dar, după ce vor fi achitate o parte din datorii, pentru că una dintre regulile La Liga cere ca remunerațiile să fie influențate de nivelul de îndatorare al societăților, iar cluburile pot să cheltuiască doar 70% din buget pentru plata salariilor.

Juventus, Atletico și Tottenham, modelele pentru Real Madrid

"Oficialii lui Real Madrid sunt probabil conștienți de starea stadioanelor din Italia, care au nevoie urgentă de modernizare. Ultima dată când s-au investit bani în arenele din Serie A, în anii '90, cluburile de acolo au dominat competițiile europene și țara a găzduit Cupa Mondială. De asemenea, Juventus este una dintre puține cluburi italiene care și-a construit un nou stadion și apoi a dominat Serie A pentru aproape un deceniu. 

Juventus, Atletico Madrid și Tottenham sunt cluburile care au avut majorări consistente de încasări, după construcția noilor arene. Madrilenii vor să se asigure că rămân printre cluburile de elită ale Europei. În prezent, clubul are cel mai bănoase contracte comerciale, cu parteneri care contribuie la buget cu 297 de milioane de euro anual. Sumele pot crește considerabil, dacă numele arenei va fi vândut unei mari companii", a declarat Patrick Kinch, Sport Analyst at GlobalData, una dintre companiile mondiale de top în analiza de date. 

Cum va arăta noua arenă "Santiago Bernabeu"

După reconstrucție, care se va încheia în ianuarie 2023, arena din Madrid va deveni una dintre cele moderne din lume, cu dotări de ultimă generație. Se va modifica total fațada, va exista o tabelă de marcaj 360° și întreaga arenă va avea un acoperiș retractabil, care poate acoperi total sau parțial interiorul. Vor fi mărite zonele de agrement, restaurație și divertisment, va fi alocată o zonă special creată pentru eSports, iar fanii se vor beneficia de conținut generat de club pe telefoanele mobile și tabletele lor, care le va îmbunătăți experiența zilei de meci.

Zona pietonală din jurul stadionului va fi mărită cu o piață 20.000 metri pătrați, vor avea loc îmbunătățiri în ceea ce privește securitatea, accesibilitatea și evacuarea pentru toți suporterii, se vor deschide două fan shop-uri imense și muzeul va fi mărit și va cuprinde tehnologie de realitate virtuală.    

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!