Liga Campionilor

Real Madrid, anunț oficial după ce tragerea la sorți a UCL a fost reluată! Nemulțumire în tabăra ”galacticilor”

Tragerea la sorți a UEFA Champions League a avut loc de două ori.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Luni 13 Decembrie 2021, 22:51
Data actualizarii: Luni 13 Decembrie 2021, 22:16

UPDATE 21:00 Real Madrid a anunțat oficial că este revoltată de decizia UEFA de a relua tragerea la sorți. Emilio Butragueno, fost fotbalist al lui Real, actualmente în conducere, a fost cel ce a luat cuvântul.

"A fost surprinzător, regretabil și foarte greu de înțeles. Ținând cont de milioanele de fani care așteptau tragerea la sorți, precum și de întreaga lume a sportului. O înfruntăm cu toată iluzia, conștienți de ce înseamnă această competiție pentru acest club și pentru suporterii noștri.

Conștienți și de dificultatea rivalei și de categoria jucătorilor pe care îi au, dar cu încrederea că echipa va juca doi jocuri grozave. Sperăm să fim în tragerea la sorți din sferturile de finală", a transmis Butragueno, pentru site-ul clubului.

UEFA a organizat luni, 13 decembrie, tragerea la sorți a meciurilor din primăvara europeană, Astfel, s-au extras optimile UCL, dar și meciurile din șaisprezecimle din UEL și ECL. Tragerea la sorți celei mai importante competițoom intercluburi din lume a avut loc de două ori.

Asta după ce Manchester United a fost extrasă pentru a evolua cu Villareal, dar acest lucru era imposibil deoarece cele două echipe proveneau din aceeași urnă. Astfel, a fost extrasă o nouă echipă, Atletico Madrid, dar Manchester United nu a mai fost introdusă în urnă.

De altfel, în urma tragerii la sorți reorganizate la ora 16:00 (ora României), Atletico Madrid și Manchester United se vor întâlni. Real Madrid, care inițial trebuia să joace cu Benfica, având o misiune facilă, va da de greu și se va duela cu tripleta Neymar - Mbappe - Messi, a PSG.

Real Madrid este gata să conteste decizia UEFA, susținând că a fost vorba despre “o eroare flagrantă și inadmisibilă”, oficialii grupării de pe Santiago Bernabeu considerând că nu a fost o eroare, ci o chestie premeditată, anunță presa din Spania, conform Digisport.

Meciurile finale din optimile UCL

După repetarea tragerii la sorți, toate meciurile s-au modificat. PSG - Real este capul de afiș al optimilor, dar există și alte meciuri tari, precum Inter - Liverpool. Iată tabloul complet:

  • FC Salzburg - FC Bayern Munchen 
  • Sporting - Manchester City 
  • Benfica - Ajax 
  • Chelsea - Lille 
  • Atletico Madrid - Manchester United 
  • Villarreal - Juventus
  • Inter - Liverpool
  • Paris Saint-Germain - Real Madrid 
Modifică setările cookies