Anunț dureros pentru un fotbalist de națională! A fost diagnosticat cu cancer în stadiul 2, la doar 24 de ani 

David Brooks Bournemouth Tara Galilor Fotbal extern David Brooks
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 13 Octombrie 2021, 19:20
Data actualizarii: Miercuri 13 Octombrie 2021, 19:21

David Brooks (24 ani) a primit o veste cu totul neașteptată. 

Tânărul jucător, titular la liderul din Championship, Bournemouth și la naționala Tării Galilor, a dezvăluit că a fost diagnosticat cu limfomul Hodgkin, în stadiul doi. 

Brooks a făcut anunțul pe rețelele de socializare, acolo unde a dezvăluit ce se va întâmpla cu el în următoarea perioadă, urmând să înceapă un tratament săptămâna viitoare. 

  • David Brooks

„Deși totul a venit ca un șoc pentru mine și familia mea, prognozele sunt pozitive și sunt încrezător că îmi voi reveni complet și mă voi întoarce pe teren curând. 

Vreau să îmi arăt aprecierea pentru doctori, asistente, consultanții și staff-ul care m-a tratat, pentru profesionalismul pe care l-au arătat, căldura și înțelegerea din această perioadă. 

Le mulțumesc și celor din Federația Țării Galilor, fără atenția fină a echipei medicale nu am fi detectat această boală. 

Deși apreciez că voi primi mai multă atenție din partea presei, aș dori să cer să mi se respecte intimitatea în următoarele luni și voi oferi noutăți despre progresul meu atunci când pot. Vă mulțumesc tuturor pentru mesaje și sprijin, înseamnă mult pentru mine”, se arată în comunicatul pus de David pe contul său. 

Ce este limfomul Hodgkin

Limfomul Hodgkin este un cancer care se formează la nivelul celulelor albe din sistemul limfatic, fiind cel care funcționează în paralel cu alte părți ale sistemului imunitar în lupta organismului cu infecțiile și bolile. În stadiul al doilea, acesta se găsește în două sau mai multe regiuni ale ganglionilor limfatici, pe aceeași parte a diafragmei. 

În cazului stadiului al doilea, rata de supraviețuire la cinci ani este de aproximativ 90%. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!