Belgia Campionatul Mondial de Fotbal Campionatul Mondial Qatar 2022 CM 2022

Dezbinare totală în vestiarul Belgiei! Decizia controversată luată de o parte dintre jucătorii naționalei 

Belgia a ratat șansa de a se califica în optimile de finală ale Campionatului Mondial de fotbal din Qatar. 

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Sambata 03 Decembrie 2022, 20:25
Data actualizarii: Sambata 03 Decembrie 2022, 20:43

Belgienii s-au clasat pe locul al treilea în grupa F a competiţiei din Qatar, după ce au remizat joi cu vicecampioana mondială Croaţia (0-0), care s-a calificat în optimi de pe poziţia secundă în această grupă, câştigată surprinzător de naţionala Marocului.

Belgia, medaliată cu bronz la ediţia din 2018 şi aflată timp de trei ani pe primul loc în clasamentul FIFA, este una dintre dezamăgirile turneului final, pe care l-a părăsit prematur, marcând sfârşitul unei generaţii de aur. 

Dezbinare totală în vestiarul Belgiei?

Pe parcursul prezenței în Qatar, Roberto Martinez a recunoscut că există "tensiuni în cadrul grupului", într-un interviu pentru RTBF, la o zi după eşecul (0-2) suferit în faţa Marocului.

"Da, au existat tensiuni în cadrul grupului. Este normal. Jucătorii evoluează de foarte mult timp împreună. Este ca într-o familie. Dacă nu există tensiune sau dezacorduri într-o familie, înseamnă că nu ai emoţii. E prima oară când suntem într-o asemenea situaţie", spunea selecționerul Belgiei la momentul respectiv. 

După eliminarea din grupe, Roberto Martinez a demisionat, iar presa belgiană a dezvăluit că o parte dintre jucători au plecat mai devreme din Qatar, plătindu-și biletele speratat: Thomas Meunier, Axel Witsel, Jeremy Doku, Arthur Theate și Lois Openda. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!