Nationala Belgiei Campionatul Mondial din Qatar Roberto Martinez CM 2022

Tensiuni în vestiarul naționalei Belgiei! Anunțul îngrijorător făcut de antrenorul „dracilor roșii”

Belgia a capitulat în al doilea meci din grupele Campionatului Mondial din Qatar, scor 0-2, cu Maroc, iar tensiunile din vestiar au crescut proporțional cu riscul major de a rata calificarea în optimile de finală.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Luni 28 Noiembrie 2022, 20:55
Data actualizarii: Luni 28 Noiembrie 2022, 21:05

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Belgiei, Roberto Martinez, a recunoscut că există "tensiuni în cadrul grupului", într-un interviu pentru RTBF, la o zi după eşecul (0-2) suferit în faţa Marocului în grupa F a Mondialului din Qatar.

Belgia, care a câştigat norocos primul său meci la acest turneu, 1-0 cu Canada, va întâlni pe 1 decembrie Croaţia în ultimul meci din grupă.

„Momentul în familie după meciul de aseară poate fi de ajutor, desigur. Toată lumea a putut recăpăta puţină energie datorită lui. Da, au existat tensiuni în cadrul grupului. Este normal. Jucătorii evoluează de foarte mult timp împreună. Este ca într-o familie. Dacă nu există tensiune sau dezacorduri într-o familie, înseamnă că nu ai emoţii. E prima oară când suntem într-o asemenea situaţie. (...) Mai avem o ocazie să ne calificăm. Astăzi, credem poate că avem doar 10% şanse să învingem Croaţia. Această cifră va creşte până la ora meciului, mai avem câteva zile. Personal, cred 100% în asta fiindcă am mare încredere în potenţialul echipei mele”, a afirmat Martinez.

Martinez, dezamăgit de evoluția jucătorilor săi în meciul cu Maroc

„Sunt dezamăgit de prestaţia noastră" împotriva Marocului, a spus selecţionerul spaniol al Belgiei. "Am văzut teama de înfrângere pe chipuri, iar pentru asta e responsabilitatea mea să găsesc soluţii, să schimb starea de spirit a jucătorilor. Fiindcă atunci când joci un meci cu această frică, este foarte greu să-ţi foloseşti calităţile şi să câştigi. (...) Ştiu ce trebuie să fac pentru a readuce bucuria în rândul echipei. Mai avem câteva zile. Dacă reuşim să depăşim acest obstacol, cred că vom vedea întreg potenţialul echipei noastre la acest turneu”, a adăugat el.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!