FOTO ȘI VIDEO Cine e singurul fotbalist care a jucat la CM cu 3 naționale diferite: a câștigat Champions League cu Cristi Chivu și acum e antrenor în Ungaria

Dejan Stankovic Campionatul Mondial de Fotbal Cristian Chivu Ferencvaros Budapesta Inter Milano Fotbal extern
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 21 Octombrie 2023, 18:10
Data actualizarii: Sambata 21 Octombrie 2023, 18:09

Dejan Stankovic a fost instalat luna trecută pe banca tehnică a echipei maghiare Ferencvaros Budapesta.

Fostul internațional sârb Dejan Stankovic (45 de ani), singurul fotbalist din lume care a jucat la Campionatul Mondial cu trei naționale diferite, este de luna trecută antrenorul principal al lui Ferencvaros Budapesta, cea mai bună echipa din istoria fotbalului maghiar.

Dejan Stankovic a jucat la turneele finale ale CM în 1998 cu Iugoslavia, în 2006 cu Serbia și Muntenegru (după destrămarea Iugoslaviei) și în 2010 cu Serbia (după ce Muntenegru și-a proclamat independența).

La nivel de club, a jucat tot la trei echipe, pe parcursul unei cariere ce a durat aproape două decenii: Steaua Roșie Belgrad (1995-1998), Lazio Roma (1998-2004) și Inter Milano (2004-2013).

La Inter a atins și apogeul, câștigarea trofeului Champions League în 2010, alături de românul Cristian Chivu (pe care l-a și înlocuit în finala 2-0 cu Bayern Munchen), cu Jose Mourinho antrenor.

”Stankovic a adus idei noi și entuziasm la Ferencvaros, este un tehnician important”, recunoștea Vincezo Italiano, antrenorul Fiorentinei, înaintea partidei directe din grupele Conference League din această lună, scor 2-2, meci în care gazdele viola au egalat în minutul 90+3.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!