Tenis

„Serva mea a fost de rahat, scuze pentru limbaj!” Simona Halep admite că nu a crezut în victorie, dar a luptat

Simona Halep a acces în semifinalele întrecerii Summer Set 1 de la Melbourne, după o victorie în trei seturi contra Viktorijei Golubic. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 07 Ianuarie 2022, 07:45
Data actualizarii: Vineri 07 Ianuarie 2022, 07:53

Simona Halep a luptat din răsputeri pentru calificarea în semifinalele turneului WTA 250 Summer Set 1 de la Melbourne, în condițiile în care Viktorija Golubic a știut cum să profite de o zi mediocră la serviciu a româncei. 

A fost 6-2, 5-7, 6-4 pentru sportiva din România (20 WTA), care a învins numărul 43 mondial, după 2 ore și jumătate de joc. La finalul partidei, Simona Halep a găsit puterea să admită că nu a crezut cu adevărat că poate obține această victorie, având în vedere calitatea modestă a serviciilor expediate.

Simona Halep: „Astăzi am simțit că nimic nu a funcționat. Serva mea a fost de rahat. Da, trebuie să zic asta.”

„Nu am crezut cu adevărat că pot să câștig acest meci, dar am luptat până la capăt. Golubic a jucat incredibil. Tot creditul ei pentru această partidă frumoasă.

Astăzi am simțit că nimic nu a funcționat. Serva mea a fost de rahat. Da, trebuie să zic asta, îmi cer scuze pentru cuvânt. Am luptat  cu mine însămi astăzi, mi-a fost dificil să îmi controlez emoțiile. Ea m-a pus în această situație, a pus presiune asupra mea și a fost complicat de gestionat. Dacă vrei să câștigi, nu ai voie să renunți. Asta am făcut azi și sunt tare mulțumită,” a declarat Simona Halep pe suprafața de joc, la scurt timp după finalizarea meciului.

Sâmbătă, 8 ianuarie, Simona Halep va juca în penultimul act al competiției contra chinezoaicei Qinwen Zheng (19 ani, 126 WTA), aflată la prima semifinală în circuitul WTA.

  • Viktorija Golubic a obținut 7 break-uri pe serviciul Simonei Halep, sportiva din România comițând și un număr ridicat de duble greșeli, 11. 

Modifică setările cookies