Tenis

Simona Halep câștigă primul meci-monstru al sezonului! De la ce oră va juca pentru prima finală WTA în 2022

Simona Halep va juca în semifinalele Summer Set 1 cu Qinwen Zheng, debutantă într-un penultim act de turneu WTA. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 07 Ianuarie 2022, 10:35
Data actualizarii: Vineri 07 Ianuarie 2022, 13:03

Simona Halep a semnat victoria turneului Summer Set 1 în faza sferturilor de finală, învingând-o pe Viktorija Golubic (43 WTA), scor 6-2, 5-7, 6-4 după 2 ore și 35 de minute de joc. În semifinale, Halep o va înfrunta pe Qinwen Zheng sâmbătă, 8 ianuarie, nu înaintea orei 04:00, fus orar românesc. 

Afișând un spirit de luptă remarcabil, jucătoarea din România a putut compensa o prestație slabă la serviciu, pe care ea însăși a caracterizat-o ca fiind „de rahat”, cerându-și mai apoi scuze în fața publicului australian pentru cuvântul folosit.

Simona Halep - Qinwen Zheng (19 ani, 126 WTA) în semifinalele Summer Set 1 de la Melbourne

Viktorija Golubic a obținut 7 break-uri pe serviciul Simonei Halep, care a comis 11 duble greșeli și a trimis doar 58% dintre mingi în teren cu primul serviciu. Din fericire, procentajul bun al punctelor câștigate pe prima servă - 68% - a salvat-o pe Simona Halep, păstrându-i constant șanse în meci. 

Setul decisiv a fost de un echilibru rar întâlnit în tenisul feminin, aducând aminte de partidele-maraton câștigate de Simona Halep în ediția 2018 a Openului Australian, când ajungea în ultimul act. 

În semifinale, Simona Halep o va întâlni pe Qinwen Zheng din China (19 ani, 126 WTA), care a învins-o pe croata Ana Konjuh, scor 7-6, 7-6. 

  • În clasamentul WTA LIVE, Simona Halep a mai urcat o poziție, ajungând pe locul 16 mondial. Pentru accederea în faza ultimelor patru jucătoare, sportiva din Constanța va încasa un cec în valoare de €8,880.

Modifică setările cookies