Tenis

FRT va primi din nou bani de la buget. "Cei care au sabotat tenisul românesc vor plăti pentru traficul de influență!"

Federația Română de Tenis este aproape de o deblocare a finanțării, după trei ani în care nu a putut accesa bani de la bugetul de stat. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 06 Ianuarie 2022, 15:36
Data actualizarii: Joi 06 Ianuarie 2022, 15:55

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, a dezvăluit că sport alb din țara noastră intră în anul 2022 cu o veste excelentă. FRT va primi din nou finanțare de la bugetul de stat, după ce nu a putut accesa fonduri publice de la minister timp de trei ani de zile, din cauză că se contesta legalitatea actelor întreprinse de conducerile alese ale FRT fără acordul MTS.

Legalitatea ultimelor alegeri federale fuseseră contestate de MTS și de Marius Vecerdea, președintele Asociației Tenis Club Pamira din Sibiu, care acuzaseră nereguli în desfășurarea scrutinelor și intentaseră procese. Cosac spune că FRT se va adresa instanțelor pentru recuperarea prejudiciilor din acești trei ani. 

"E important să avem și un buget pe măsură. Spre deosebire de celelalte discipline, tenisul vine cu o particularitate extrem de importantă, sportivii trebuie să joace un minim de 25-30 de competiții internaționale pe an. Ca buget individual, cred că înseamnă minim 100.000 de euro doar pentru a putea participa. Fără restul cheltuielilor - antrenori, terenuri, echipament, vitaminizare... Trebuie foarte mulți bani. 

Dar sperăm că anul acesta Federația să aibă un buget pe măsura nevoilor și să intrăm, încet-încet, într-o normalitate în care vrem să ne desfășurăm activitatea. Au fost trei ani de zile în care Federația noastră nu a avut buget. Dar mai avem doar puțin de așteptat. În câteva săptămâni va veni hotărârea, noi știm deja rezultatul, așteptăm și motivarea și vom ieși în presă cu niște declarații bombă, aș putea spune.

Va fi un rezultat bun pentru tenisul românesc. Atunci, cei care au exercitat aceast trafic de influență și care au pus presiune pe anumite persoane, în anumite perioade, că să oprească fondurile pentru Federația Română de Tenis, vor trebui să plătească.

În momentul în care faci rău... Și nu au făcut rău conducătorilor, pentru că suntem printre puținele federații unde președintele și vicepreședinții nu sunt remunerați. Sportivii au avut de suferit, creșterea juniorilor a avut de suferit. Vom merge până în pânzele albe pentru ca cei care au greșit și intenționat au boicotat și sabotat Federația Română de Tenis să plătească, așa cum este normal", a precizat Cosac pentru Sport.ro.     

Modifică setările cookies