Tenis

„Nu mai am unghii la picioare!” Emma Răducanu, pregătită să se sacrifice pentru Marea Britanie la debutul în Billie Jean King Cup

Emma Răducanu debutează pentru Marea Britanie în Billie Jean King Cup, cu ocazia barajului pe care țara sa îl dispută împotriva Republicii Cehe. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 11:30
Data actualizarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 11:34

Emma Răducanu și Harriet Dart au misiunea de a învinge Republica Cehă a Marketei Vondrousova (32 WTA) și Terezei Martincova (50 WTA) în barajul decisiv pentru calificarea la turneul final Billie Jean King Cup 2022, programat în 8-13 noiembrie. 

15 aprilie 2022 este data la care campioana US Open 2021, Emma Răducanu își semnează debutul în echipa Marii Britanii de Billie Jean King Cup. În prima partidă jucată sub steagul britanic, Răducanu va primi replica Terezei Martincova

Emma Răducanu se duelează cu Tereza Martincova, la debutul său în Billie Jean King Cup 

Întrebată despre starea sa fizică, Emma Răducanu (19 ani, 12 WTA) le-a răspuns jurnaliștilor britanici: „Nu mai am unghii. Piciorul meu a alunecat mult în pantof, aveam o rămășiță de unghie în Miami, iar acum am rămas fără nimic. 

Problema unghiilor Emmei Răducanu a cauzat amuzamentul colegelor sale din echupă, Harriet Dart (101 WTA), Katie Swan (221 WTA) și Sonay Kartal (370 WTA), dar până și căpitanul nejucător a ajuns să glumească pe seama subeictului. „Toate suntem puțin speriate de unghiile Emmei,” a adăugat Anne Keothavong. 

Emma Răducanu, viitoare expertă pe zgură?

„Cred cu adevărat că zgura poate fi una dintre suprafețele mele preferate. Îmi place să mă mișc, pentru că simt că am un potențial fizic mult mai mare, iar să alunec îmi face plăcere.

Sunt sigură că voi avea sincronizări mai bune la lovituri și voi învăța mai multe, jucând pe această suprafață. Pot să folosesc zgura în favoarea jocului meu agresiv, în timp ce beneficiez și de pe urma mobilității în teren. Abia aștept să joc mai multe meciuri pe zgură,” a punctat puștoaica britanică cu origini românești. 

Marketa Vondrousova vs. Harriet Dart și Tereza Martincova vs. Emma Răducanu sunt meciurile programate în prima zi a barajului dintre Cehia și Regatul Unit. 

Modifică setările cookies