VIDEO Irina Begu - Magda Linette 1-6, 6-4, 2-6 în Billie Jean King Cup 2022: Polonia conduce cu 1-0 înainte să se bazeze pe Iga Swiatek

Irina Begu – Magda Linette Bille Jean King Cup 2022 baraj Polonia Romania live text Irina Begu Magda Linette live Polonia Romania Billie Jean King Cup Tenis Romania Tenis
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 14:00
Data actualizarii: Vineri 15 Aprilie 2022, 16:37

Prima jucătoare a echipei României, Irina Begu a pierdut în trei seturi meciul cu Magda Linette, din deschiderea barajului Polonia - România, în Billie Jean King Cup. 

Polonia - România 1-0, baraj decisiv pentru calificarea la Billie Jean King Cup 2022

Irina Begu - Magda Linette, scor 1-6, 6-4, 2-6 în meciul 1

Situația se îngreunează deosebit pentru echipa României la Radom. Înainte ca Iga Swiatek să pătrundă pentru prima dată pe teren, Polonia are avantaj și se poate califica în minim de meciuri, în cazul în care liderul WTA își va extinde cu două seria victoriilor consecutive, care numără 17 în prezent. 

În următoarea partidă, Mihaela Buzărnescu o va înfrunta pe Iga Swiatek, noul lider WTA. 

  • 6-2 pentru Magda Linette, în setul decisiv al primului meci din cadrul barajului Polonia - România. 

Break și set, Irina Begu! O eroare neforțată de forehand a Magdei Linette reaprinde speranțele noastre în prima partidă a barajului cu Polonia. Begu va servi prima în setul decisiv. 

  • 6-4 pentru Irina Begu, al doilea set al primului meci din barajul Polonia - România.

Irina Begu servește as și trece din nou în avantaj, în finalul setului secund. 

Begu pierde break-ul avantaj, la scorul de 4-2, cu o nouă dublă greșeală comisă, într-o sincronizare diabolică. 

3-0 pentru Irina Begu, care și-a recăpătat încrederea în propriile lovituri, în ciuda unui joc de picioare încă lent, care nu inspiră maximumul de confort. 

Break reușit de Irina Begu, în game-ul doi al setului secund! 

  • 6-1 pentru Magda Linette, primul set al barajului Polonia - România. 

Jocul Irinei Begu a fost departe de potențialul maxim, lucru de înțeles, având în vedere scurta tranziție dinspre zgură înspre hard indoor, făcută de sportiva din București în aceste ultime zile, la Radom. 

Dublu break pentru Linette, în primul set. Va servi pentru câștigarea acestuia. 

Irina Begu ratează două mingi de a recupera break-ul pierdut în startul meciului, iar Magda Linette se desprinde pentru a doua oară la trei game-uri în față.  

În al patrulea game al setului întâi, Irina Begu își ține în frâu emoțiile și trece pe tabela de marcaj, în premieră. 

Irina Begu comite două duble greșeli în primul game pe propria servă, iar Magda Linette obține break-ul, la a doua minge procurată, confirmând un prim hold solid, în startul partidei. 


Una dintre puținele jucătoare ale României cu palmares pozitiv în Billie Jean King Cup, Irina Begu (31 de ani, 63 WTA) poartă pe umerii săi responsabilitatea deschiderii barajului cu Polonia. 

Cu 8 victorii în cele 15 meciuri de simplu jucate pentru țara noastră în Fed Cup (fosta denumire a actualei competiții internaționale de tenis feminin), Irina Begu are experiența necesară de a o depăși pe Magda Linette (30 de ani, 58 WTA). 

Billie Jean King Cup 2022. Irina Begu – Magda Linette, LIVE TEXT

Irina Begu, despre Magda Linette: „Am jucat anul trecut cu ea, este o jucătoare extrem de solidă, se mișcă bine, voi încerca să variez cât mai mult. Ne-am și antrenat la Miami împreună așa că știu oarecum cum joacă. Voi încerca sa fac un meci cât mai bun,” a spus Irina Begu, notează Treizecizero

Partida va avea loc pe suprafață hard indoor, în Sala Sporturilor din Radom, iar Irina Begu poate avea un mic avantaj în acest sens, rezultatele sale bune din acest sezon venind pe hard. Begu a făcut semifinală la WTA 500 St. Petersburg și 16-imi la Miami, unde a trecut de Aryna Sabalenka

Istoricul întâlnirilor directe indică un relativ descurajator 3-1 pentru Magda Linette, dar jocurile derulate pe hard au fost două la număr, victoriile fiind împărțite. 

  • Irina Begu a învins-o pe Magda Linette în cea mai recentă întâlnire directă, desfășurată la Cleveland, în 2021, scor 7-6, 6-2. 

Cine este Magda Linette, adversara Irinei Begu: absolventă la Universitatea de Est din Indiana, SUA

Dublă campioană în WTA, Magda Linette are cu două trofee câștigate mai puțin decât Irina Begu în circuitul de elită al tenisului feminin, dar a benficiat de șansa de a studia la Universitatea de Est din Indiana, SUA, cu ocazia unui parteneriat facilitat de WTA. 

„Toată viața am avut nevoie de puțin mai mult timp pentru toate,” a spus Magda Linette, care a ajuns număr 33 mondial în 2020, la vârsta de 28 de ani. 

Magda Linette a absolvit în vara anului 2021 în cadrul Facultății de Business, specializarea Gestiunea Afacerilor, în cadrul Universității Indiana, unde a studiat și comunicare, marketing și management sportiv. 

Calculele esențiale ale primului meci din barajul Polonia - România: o victorie ar fi crucială

Deznodământul meciului Begu - Linette poate avea un impact hotărâtor asupra confruntării. O victorie a româncei nu doar că pune presiune suplimentară asupra Igăi Swiatek, la primul meci jucat ca lider WTA, dar poate inversa pentru prima dată statutul Poloniei din prădător în pradă, fond emoțional pe care Mihaela Buzărnescu ar putea beneficia de o doză de curaj suplimentar în încercarea sa de a opri seria de 17 succese consecutive a Igăi Swiatek. 

În cazul în care Magda Linette va triumfa, victoria probabilă a Igăi Swiatek din meciul cu Mihaela Buzărnescu duce scorul final al primei zile la 2-0 pentru Polonia, iar aceeași Iga Swiatek ar avea șansa de a tranșa de una singură calificarea, urmând să o înfrunte pe Irina Begu în primul meci al zilei secunde. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!