Tenis

Emma Răducanu, apărată tocmai de Nick Kyrgios! „E o modă, ca foștii jucători să comenteze. Emma e mai mare decât cei care o critică”

Nick Kyrgios a apărat-o pe Emma Răducanu, după ce campioana US Open a fost criticată de fostul număr 5 WTA, Daniela Hantuchova. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 30 Martie 2022, 12:40
Data actualizarii: Miercuri 30 Martie 2022, 12:26

La doar 19 ani, Emma Răducanu este campioană de Grand Slam și stabilită confortabil în top 20 WTA. Ocupantă a poziției 13 în ierarhia mondială, sportiva britanică cu origini românești a început să devină principala țintă a fanilor dezamăgiți de rezultatele obținute după US Open 2021.

Unii au comentat, reproșându-i că ar avea mai multe contracte de publicitate semnate decât victorii în WTA, ceea ce reprezintă un fapt, în momentul de față, iar alții, că s-ar preocupa prea puțin de tenis, acesta fiind motivul evoluției nesatisfăcătoare.

Nick Kyrgios: „Cu tot respectul, dar Emma este un nume mai important decât cei care o critică.”

Emma Răducanu le-a transmis criticilor că își petrece 12 ore pe zi în lumea tenisului și doar 3-4 zile per trimestru alături de sponsorii cu care colaborează. În plus, campioana Openului American a declarat că, la 19 ani, are ca obiectiv pentru sezonul 2022 încheierea lui cu cât mai multe meciuri jucate și cât mai puține accidentări acumulate, dezvăluind că nu ar deranja-o dacă ar fi eliminată în primul tur al fiecărei întreceri. 

Sportiva născută în 13 noiembrie 2002 a reușit doar 2 victorii în 2022, sfârșind eliminată încă din primul meci jucat la Sydney, Guadalajara și Miami

„Tot văd o modă cu foști jucători care comentează despre starurile de azi. Cred că ar trebui să se mai liniștească, să lase racheta deoparte.

Am văzut cum cineva comenta de Emma Răducanu. Cu tot respectul, ea este deja un nume mult mai important decât cei care o critică,” a spus Nick Kyrgios, potrivit News.com.au, citat de Digi

Emma Răducanu, criticată de Daniela Hantuchova, fost număr 5 WTA

„A fost o înfrângere grea pentru Emma (la Indian Wells). Cred că o să doară foarte mult din cauza șanselor pe care le-a avut. Ea a fost jucătoarea mai bună pentru cea mai mare parte a partidei. Problema cu Emma e că toată lumea vrea să o bată. Toată lumea încearcă să-și dea seama cum să joace împotriva ei. Ea pierde din respectul pe care l-a avut în vestiar după succesul de la US Open, ceea ce e păcat.

E important să se regrupeze, să se gândească la ce are de schimbat și să meargă pe terenul de antrenament. Trebuie să iasă pe teren cu mesajul: sunt tânără, sunt în formă, sunt gata să stau aici cât e nevoie pentru a câștiga. Și trebuie să găsească o soluție să câștige disputele cum a fost cea cu Siniakova,” a spus Hantuchova, potrivit Amazon Prime.

Mesajul transmis de Emma Răducanu criticilor care o acuză că se preocupă de publicitate mai mult decât de tenis

„Probabil că vedeți la știri sau pe rețelele de socializare că semnez diferite contracte și simt că este înșelător acest lucru, pentru că dedic 5-6 ore pe zi antrenamentului, dedic tenisului 12 ore pe zi. 

Postez o reclamă din mașină, în drum spre antrenament și dintr-o dată, asta înseamnă că 'nu mă focusez' pe tenis. Cred că e nedrept, însă e ceva cu care am învățat să mă obișnuiesc și sunt din ce în ce mai insensibilă la zgomotul exterior. 

În realitate, simt că zilele mele cu sponsorii sunt destul de limitate. Nu e o nebunie. Le dedic 3-4 zile în fiecare trimestru, nu este atât de mult”, a declarat Emma Răducanu, citată de The Guardian. 

Modifică setările cookies