Tenis

„Mă întreb: ce putea să facă omul acesta mai mult?” Cum a motivat judecătorul eliberarea lui Novak Djokovic

Novak Djokovic a primit din nou viză și are dreptul de a părăsi hotelul de carantinare în care a fost plasat de la sosirea în Melbourne. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 10 Ianuarie 2022, 09:24
Data actualizarii: Luni 10 Ianuarie 2022, 10:01

Novak Djokovic a obținut victoria în instanță, iar judecătorul Anthony Kelly a decis că jucătorul sârb a făcut tot ce a depins de el pentru a intra legal pe teritoriul Australiei.

Judecătorul Anthony Kelly a decis că infectarea cu coronavirus în ultimele 6 luni reprezintă un criteriu acceptat de statul australian în cazul persoanelor nevaccinate care doresc să intre în țară și a cerut ca Novak Djokovic să fie eliberat din Hotelul Park. 

În plus, judecătorul a decis că Guvernul Australiei va fi nevoit să plătească costurile de judecată suportate inițial de Novak Djokovic.

"O dată ce o persoană a sosit în țară, după ce un medic calificat i-a oferit în prealabil solicitantului o scutire medicală, mă întreb ce putea să facă omul ăsta mai mult, acesta este aspectul care mă intrigă cel mai mult. 

Mai mult decât atât, acea scutire medicală a fost oferită de o comisie de specialiști independenți, stabilită de guvernul statului Victoria,” a afirmat judecătorul Anthony Kelly, notează Sky Sports. 

Actualmente, Novak Djokovic a fost eliberat și i-a fost înapoiat pașaportul. Reobținând viză, sârbul are acum dreptul de a se antrena pentru primul Grand Slam al anului (17-30 ianuarie). 

Modifică setările cookies